Aanvulling bij "Ben ik nu een oude zeurkous aan het worden?"




Enkele gedachten ter aanvulling bij mijn overweging "Ben ik nu een oude zeurkous aan het worden ?".
In genoemde overweging noemde ik de twee meest bekende religieuzen-zangers-artisten. Beiden hadden veel talent en hebben mooie dingen gemaakt. Ik denk echt tot meerdere eer en glorie van God. Beiden hebben er uiteindelijk een heel hoge prijs voor betaald, nl hun leven. De ene heeft zich van het leven beroofd. De ander heeft zich dood gedronken.

Ik heb de voorbije tijd op diverse manieren wat van de achterkant van de showbizz leren kennen. Het is ontstellend, te oordelen naar wat de betrokken er zelf op ondubbelzinnnige wijze over zeggen. Er worden inderdaad mooie dingen gecreëerd. De menselijke prijs die er moet worden voor betaald is vaak heel groot. Het zijn uitzonderingen die er als mens hun integriteit en authenticiteit weten te handhaven. Hoe goed hun bedoelingen ook zijn.

Anders uitgedrukt, de wetmatigheden van de showbizz, of je dit nu graag hebt of niet, staan haaks op die van het godgewijde leven en, ruimer, op die van het christelijke leven: schijn en ego versus innerlijkheid en nederigheid. Probleem is dat je dit niet kan zien aan de buitenkant. De showbizz is namelijk gespecialiseerd in de buitenkant. Dat geldt vandaag, dat gold 10 jaar geleden, net zo goed als 50 jaar geleden. Goede wil en onschuld kunnen hier niet veel aan veranderen.

Vandaar dat ik mijn hart vasthoud voor die jonge religieuze met haar inderdaad erg mooie stem en reëel acteertalent.

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Wijze Inspirerende PASTOR NIKOLAAS SINTOBIN S.J. voor thema, labels: hoogmoed, mijmering, Nederigheid, religieus leven .

Als toegestaan is wil ik graag mijn " toekomst" droom vertellen.
1. Vandaag in Nederland, is in een " KERK" thema besproken, en "gevierd" met vele uitgenodigde gasten, van vele richtingen in visies, in visies " om een geloof aan eigen baan te vertAlen" .
Met medewerking van Raad van Kerken waren sprekers: Mevrouw Voorzitter van een Kerk en Geachte Bisschop van andere Kerk, en aanwezigen van vele andere religieuze gemeenschappen, en niet religieuze gemeenschappen.
Hoofdthema was: Liefde en als voorbeeld de Liefde van Jezus Christus uit Bijbel lezing.

2. Op/in kwaliteit programma (altijd op zondag) in Nederlandse televisie met medewerking van Heer, "Ex-NAVO " hoge functionaris,
en Mevrouw Professor van Universiteit , Kenner van Rusland, en Internationale Aangelegenheden,
thema besproken o.a. de gang van zaken recent met " Krim " en dergelijke.

in mijn woorden naverteld alstublieft:
de Heer van NAVO enthousiast was voor " gekletter van militaire vertoon om overmacht presenteren en imponeren aan de grenzen van Rusland, als maatregel tegen "bepaalde" gang van zaken.

Mevrouw Professor van Universiteit heeft duidelijk aangegeven, dat deze Mevrouw behoort tot JONGE GENERATIE en haar tijdgenoten anders denken over oplossingen aandragen, en Mevrouw Professor ook gewezen op/voor de ' struis politiek van EU tot nu toe, namelijk niet willen zien de "realiteit".

3. Rooms Katholieke Kerk met de Heer Paus Franciscus met ZIJNE, nodig is meer dan ooit, voor kalmerende met Wijsheid en Inspiratie aanwezigheid in de hele Wereld.
Mijn wishful thinking is dat een grote toeloop zou zijn van jonge mensen naar RKK Kerk.
Om alle Jonge Mensen bereiken, nodig is de Kerk, " die Kerk" voor Jonge Mensen VERTALEN.
Vandaag een van gasten ( in de nr. 1 " Kerk dienst" genoemd),
een spreker, een Jonge Man heeft duidelijk aangegeven, " wat het is dat velen Jonge Mensen zich bezighouden" .
Mijn droom is dat met de Wijsheid van Orde van Jezuïeten Ingewijden, en met de Heer Paus Franciscus en de Rooms Katholieke Kerk een sterke Wereld Organisatie zal blijven, voor ons allen.
Mijn wishful thinking.

Anoniem zei…
Ik begrijp je zorg. Hopelijk is het maar eenmalig en past het in "het hoeft niet altijd zo serieus te zijn"?
Anoniem zei…
God spreekt tot de harten van mensen, Hij zal Zijn weg vinden in alle open mensen, laat ons daar op vertrouwen...duidelijke uiteenzetting...je zou maar zoveel talenten hebben...hoe gebruiken ...God werkt langs kromme wegen...de zuster zal het toch ook niet in haar eigen eentje gedaan hebben...ik gun haar wel de bewondering van haar durf en mooi talent...Mariette
Anoniem zei…
Bij het zien van het clipje eerstdaags op tv ( mijn man speciaal opgenomen voor mij ) had ik meteen het gevoel "die hebben ook teveel naar de film Sister Act gekeken !!! Vandaag zat er trouwens bij het nieuws een bericht van een Poolse priester die met videoclipjes (RAP muziek ???) jong volk naar de kerk wil trekken ...
Eén ding is ...in 1 week zijn 2 christenuitingen in het nieuws gekomen ...en toch geen negatieve dingen ...
Is misschien stilaan tijd aan het worden dat we met zijn allen bewust worden dat christen zijn niet saai is ,maar dat we bloedserieus moeten beseffen dat de duivelse krachten graag en misschien ook gemakkelijker hun werk kunnen doen in een vrolijke omgeving, in een omgeving van glitter en buitenkant. Maar mens zijnde is er alleen maar aan de binnenkant te komen via de buitenkant ( een glimlach, een gesproken woord ...evangelie vandaag van de Samaritaanse aan de bron ???) En zoals Paulus zegt in de sessie 3 van de vastenretraite ...die innerlijke strijd...Als je dan in de schijnwerpers van de media staat ...gelukkig zij die hier niet aan blootgesteld zijn .
Anoniem zei…
aanvul. a.u.b. tekst: ".....een grote toeloop zou zijn van jonge mensen naar RKK Kerk."
ik had in mijn gedachte de RKK Kerk " gebouw" , met zijn prachtige architectuur dat honderden jaren op fundament staat, een een " Jonge energie met 21-e vragen en zoeken naar antwoorden".
toelichting:
a.u.b. citeer deel tekst , titel: " The Two Close Companions Of Peace ( A MEDITATION) ".
".........Our basic spiritual characteristics of peace, love and happiness......."
"....You realize that your peace does not live alone......." True peace is that which is shared with others....".
(e.c.).
Voorstel idee alstublieft :
Door groep vrijwilligers studenten m/v uitnodigen in RKK Kerk Gebouwen, samenkomsten organiseren voor Meditatie sessies onder begeleiding van Orde van Jezuïeten Ingewijden .
Ignatiaanse Spiritualiteit aanreiken in "delen", en elke volgende deel op volgende samen bijeenkomst.
m.i. " God vinden in alle dingen " dat is voor Jongeren van nu goed begrijpen.
Ignatiaans Spiritualiteit is zo fijn en voor alle dag en voor iedereen.



Anoniem zei…
Wat over de showbizz gezegd wordt, geldt ook voor de politiek. Toch vinden we het goed en normaal dat christenen in de politiek gaan. Een glibberig pad. Laten we bidden voor die jonge zuster en voor alle getalenteerde christenen die, zoals Daniël in Babel, midden in de wereld zout willen zijn.
Anoniem zei…
Hoge bomen vangen veel wind. Een boom die stevig geworteld is, i.c. in het evangelie, kan bestand zijn tegen veel wind. Moet de christelijke boodschap, de boodschap van bevrijding, niet overal gebracht worden, ook daar, en misschien vooral, waar de ver- en misleidingen misschien het grootst zijn ? De vraag is niet de plaats of het milieu waar je die boodschap brengt, maar wel of je genoeg geworteld bent in de ware Bron en je de kwaliteiten ervan kunt behouden in de (innerlijke) stormen die succes of mislukking kunnen veroorzaken.
Anoniem zei…
Ik ben met je akkoord. Maar, het daverend enthousiasme van de zusters op de achtergrond doet me twijfelen of ze wel zo stevig geworteld zijn in de ware Bron. Om dat te weten is het weer nodig hen beter te kennen.

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)