103 tevreden jezuïeten uit GB, IRL, NL en VL na twee weken gemeenschappelijke onderscheiding

Clongowes Wood College (Ierland)
Gisteren hebben we een 14-dagen-durende bijeenkomst met een dikke honderd jezuïeten uit GB, IRL, NL en VL beëindigd. Het waren twee weken van samen bidden en onderscheiden over onze apostolische prioriteiten voor de komende jaren. Bijzonder was dat het grootste deel van deze tijd werd doorgebracht in kleine groepjes, verspreid over de 4 landen, met elk een eigen zending: retraites, voordrachten, pelgrimstochten, liturgie, toerismepastoraal ...

Gisterenavond hebben we het geheel afgesloten met een feestelijke eucharistieviering. Onze algemene overste, pater Adolfo Nicolás, hield de homilie. Pater generaal (rechts vooraan op de foto) doorspekte zijn homilie met citaten van en anecdotes over de paus. Hij ontmoet Franciscus met regelmaat en had dan ook van alles te vertellen. Het wat eten en drinken tegelijk.

De vreugde was groot en algemeen. Onze samenwerking zal de komende jaren ongetwijfeld sterk toenemen. Ad majorem Dei gloriam.


Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U voor mooie foto van 103 Jezuïeten, Creatieve, Hoogbegaafde Mannen en in sportieve kleurrijke kleding, met uitstraling van Toegewijde Liefde voor Jezus en Alle Mensen.
Anoniem zei…
Wat moet het bemoedigend, ondersteunend zijn om in verbondenheid met gelijkgezinden te werken aan een wereld waar het goed kan zijn om te leven. Dankbaar ben ik voor jullie engagement vanuit evangelische inspiratie.

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj