Paus Franciscus over hoe Jezus kan genezen van haat


Laat je helen door Jezus. Wij hebben allemaal, ja allemaal, wonden: geestelijke wonden, zonden, vijandschap, jaloersheid. Misschien zeggen we iemand geen goede dag: ”Hij heeft me dat aangedaan. Voor mij bestaat hij niet meer”. Hier is er nood aan genezing!  “Hoe doe ik dat?” Bid en vraag dat Jezus het geneest.  Het is droevig als in een familie de kinderen niet meer met elkaar spreken al was het maar over kleine dingen, want de duivel neemt die kleine dingen en blaast ze op.

Dan gaan vijandigheden hun gang, soms gedurende heel veel jaren. Met het gevolg dat die familie uit elkaar ligt. Ouders lijden omdat hun kinderen niet met elkaar spreken, of omdat de vrouw van een zoon niet met de andere spreekt, met het gevolg jaloersheid, afgunst,… De duivel zaait dit. En de enige die duivels kan uitdrijven is Jezus. De  enige die hier genezing brengt is Jezus.

Daarom zeg ik tot ieder van jullie: laat je door Jezus genezen. Iedereen weet waar zijn/haar wonden zijn. Iedereen heeft wonden en niet slechts een: twee, drie, vier, twintig. Iedereen weet dat! Laat Jezus, die wonden genezen. Maar daarvoor moet ik mijn hart openen, opdat Hij zou kunnen komen. Hoe open ik mijn hart? Door te bidden.. “Maar, Heer, ik kan niet bidden zolang die mensen er zijn. Ik haat hen. Zij hebben dat en dat en dat gedaan… Genees die wonde, Heer” . Als wij Jezus om die genade vragen, zal Hij het doen. Laat je geheeld worden door Jezus. Laat Jezus je genezen.

Paus Franciscus

Reacties

Truus zei…
Dat is makkelijk gezegd,soms moet er wel een excuus volgen wil je verder kunnen.
Edward zei…
Heel juist Truus. Door de machtige omvang van het instituut 'Kerk' kan het excuus evenwel ook meer onrechtstreeks komen... Dit is er min of meer gekomen Truus, en mss kunnen we dat eens bespreken op de zomerbedevaart van het Bisdom Gent volgend jaar naar Lourdes....... Groeten
guy zei…
Een van die onrechtsstreekse ekscusen kan bestaan uit een verandering van gedrag. Er zijn soms mensen voor wie we de straat oversteken om ze geen hand te moeten geven; doch als men weet dat ze veranderd zijn moet men het omgekeerde doen en de straat oversteken om ze wel hand te geven; het wordt een fijn gevoel voor beiden.

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?

Waarom creëren altijd iets nieuws heeft - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (2/8)

Waarom je niet zomaar kan beslissen creatief te zijn - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (3/8)

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj