Wie is God? En wie ben ik ...


God is de Schepper, de bron uit wie alles voortkomt,. Alles is van Hem afhankelijk, seconde na seconde. God is het mysterie dat mijn bestaan tot bloei laat komen. God is groot. Hij is groter dan het universum. En tegelijkertijd is God de ons meest nabije. Hij verblijft in iedere molecule van mijn lichaam. Gods bewustzijn omvat alles en is aanwezig in al mijn gedachten en verlangens. Niets van mij is Hem vreemd. Alles is hier volkomen mysterie.

Ik ben niet meer dan een pakket geschenken: alles wat ik heb en ben is een geschenk van een Ander. God laat mij enigszins in zijn goddelijke volheid delen. Mijn lichaam is een geschenk. Net zoals mijn verstand, mijn wil, mijn talenten en vaardigheden. Ik bezit het geestelijke geschenk van geloof, hoop en liefde. Al deze geschenken maken mij tot wie ik ben en worden mij toevertrouwd om mijn  verwantschap met God en mijn verbondenheid met Hem te koesteren.

Een geschenk, zoals we weten, verwijst naar liefde. Ik word tot bestaan bemind, zonder onderbreking. Ik besta omdat God het graag wil. Omdat God voortdurend vol liefde naar mij verlangt. God is mijn Schepper. Hij is zich perfect bewust van mijn bestaan en kijkt voortdurend naar mij.

Wat vertelt die blik van God op mij?

Die blik van God op mij, die zegt: ’Sinds alle eeuwigheid denk Ik aan jou en verlang Ik naar jou. In jou stel Ik mijn welbehagen. Ik hou van jou.’ Of ik nu antwoord op die liefdevolle blik of niet, God blijft het mij voortdurend toefluisteren, iedere seconde. Die liefde houdt mij in leven. Die liefde is de grond van mijn bestaan.

Finbarr Lynch sj

Reacties

Carla zei…
God is voor mij Levengevende energie dat de mens laat ademen, laat genieten en de mens tot steun kan zijn en ik maak hier deel van uit.
Helmaal waar he. Wat zouden we zijn zonder Hem ...
Anoniem zei…
Daar en bij HEM is het ware geluk te vinden.... Dus alle reden om dankbaar te zijn. Ik wens dat vele mensen die grote vreugde mogen ontdekken en er van leven.
E.Harland-Hazebroek zei…
Opstaan en de vogels komen vertellen dat het goed is.
Meer heb ik niet nodig.
B Spitz zei…
Één dag zonder God is voor mij geen dag..

Meest gelezen

Hoe paus Franciscus zwakke plekken blootlegt bij katholieken én protestanten

Een geslaagd leven en humor

Allereerste verklaring waarom je je niet lekker voelt - Help, het gaat niet goed met mij (6/11)

Hoe kan je weten of je houdt van God? - De ervaring van Pedro Arrupe sj