Over Kerst en komfortzone



Op kindvriendelijke wijze stelt deze tekenfilm een indringende vraag.

Om iemand lief te hebben volstaan goede bedoelingen niet. Evenmin doen zoals je altijd al gedaan hebt met anderen. Soms vraagt het om je comfortzone te verlaten, om je anders op te stellen dan anders, om je aan te passen aan anders zijn van de andere en om creatief te zijn.

Ben jij daartoe bereid? En zo ja, heb jij hier ervaring mee?

Reacties

Truus van Dam zei…
Wat een mooi filmpje.Eerst word hij buiten gesloten om zijn stekels, en later op een mooie manier geaccepteerd.
Ook wij sluiten mensen buiten die anders zijn .Moeten we meer open staan voor anderen ik heb buren van vele culturen en dit ge accepteerd dit is een bewuste keuze, om niet te verhuizen , maar te leren van hun cultuur en geloof. Het is allemaal dezelfde God op een andere manier. Je kunt veel van elkaar leren.Als je maar toegankelijk bent.
Carla zei…
Ja, omgaan met mijn eigen stekeligheid vraagt naar relativeren en vertrouwen. En.. ja, zachtheid of onder ogen zien zorgt er voor dat toenadering weer mogelijk is.😉💛
Elizabeth Harland-Hazebroek zei…
Ik weet het niet meer, autistisch of niet: je bestaat met golven of niet. De stekels zal ik wel eens hebben , zo niet dan heb je ze toch.
Renee zei…
Discussie met mijn vriendin. Wij zien wat er gebeurt niet direct op een geestelijk niveau. Ik denk: het egeltje is zichzelf. Het kan zich niet veranderen. Waarom wordt het pas geaccepteerd wanneer de anderen het hebben aangepast? Mijn vriendin werkt in de zorg en ziet het anders. Ze gaat er van uit dat het egeltje een hulpmiddel krijgt aangereikt, waardoor het mee kan doen. Zij vond dat positief. Natuurlijk is het fijn om eindelijk mee te mogen doen, maar mijn vraag blijft staan. Waarom werd het egeltje genegeerd toen het nog niet was aangepast?

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen