Verrijzenis


De voorbije decennia is er een belangrijke “horizontale beweging” geweest in onze Westerse Kerk. In het bijzonder is er veel aandacht geweest voor concrete inzet voor gerechtigheid: het Rijk van God, hier en nu. Gelukkig maar dat deze aandacht groot blijft. Hopelijk is het een verworvenheid.

Keerzijde hiervan kon zijn dat de aandacht voor de verticale dimensie verslapte. Nochtans is het tijdelijke geroepen om over te gaan in het eeuwige en dus het tijdeloze. Het geloof in de verrijzenis is niet zomaar een kers op de taart. Het is de centrale boodschap van het Evangelie.

In deze (Franstalige) video legt Michel Rondet sj uit waarom het belangrijk is, wanneer het gaat over “les choses dernières”, om niet zozeer je dood voor te bereiden dan wel je verrijzenis.

Reacties

Anoniem zei…
Leven in het licht van de Verrijzenis is leven vanuit het bewustzijn dat je geboren bent uit de Liefde, bestaat in die Liefde en daarom onvergankelijk bent omwille van de Liefde.

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)