Heilige familie

Een jezuïet, een dominicaan en een franciscaan waren samen aan het wandelen en pochten tegen mekaar op over de roem van hun Ordes. Plots was er een verschijning van de Heilige Familie: ze zagen Jezus in een kribbetje en Maria en Jozef die aan het bidden waren.

De franciscaan viel ter aarde met zijn gezicht naar de grond, overmand door ontzag bij het zien van God die geboren wordt in zo’n armoede.

De dominicaan viel op zijn knieën, in aanbidding voor deze prachtige voorstelling van de Drieëenheid en de Heilige Familie.

De jezuïet ging naar Jozef toe, legde zijn arm om zijn schouder en zei: “Zeg, hebben jullie er al over nagedacht naar welke school jullie de jongen zullen sturen?”

Reacties

Anoniem zei…
Ik wou lachen, maar jammer genoeg is dit eigenlijk pure realiteit! Ordes zien inderdaad niet naar de inhoud van de persoon, en hoe god met die persoon onderweg is.. Het eerste dat ze vragen " welke opleiding heb je gevolgd? Heb je een goede opleiding " Welkom " Een anderen opleiding " daar is de deur " ! Er is maar één goede leerschool, en dat is bij de meester zelf! Daar kan geen één opleiding tegen op.. Jezus in dat stalletje, had dus al zijn school hé. hihi..
kris zei…
En Jozef antwoordde: 'Naar het Sint-Franciscuscollege te Nazareth' :-)
Gerwin zei…
Ik ken nog wel een paar andere moppen... het mooiste van deze is dat de jezuïet voorop loopt? ;-)

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied