Uitdagend

De “jesweb” (jesuit webmasters) conferentie gaat zijn gang. Voorstelling van nieuwe websites, voordrachten en werkwinkels wisselen elkaar af. Praktische tips en meer fundamentele reflectie. Soms voorspelbaar, soms uitdagend.

Twee gedachten deel ik graag met u.

  1. Websites zijn voorbijgestreefd”, zei Dani Villanueva sj. Er zijn nu miljoenen en miljoenen websites. Een website hebben is banaal geworden. De uitdaging is niet meer om een goede website te maken. Wel om ervoor te zorgen dat je binnen geraakt bij de surfer;  op zijn computer, en meer en meer op zijn draagbaar toestel; dat je hem weet te overtuigen om naar jouw website te komen en daar ook nog even te blijven. Of nog, dat je “content” wordt overgenomen in blogs en in de sociale netwerken.
  2. In een wereld die gekenmerkt wordt door desintegratie van de sociale verbanden, wordt er door internet een nieuwe sociale band gecreëerd.” Hieruit leidt Mick Kelly sj af dat internetcommunicatie veel meer is dan zo maar een kanaal of een middel dat je kan gebruiken. Het is een wereld  op zich geworden waar je niet meer aan voorbij kan gaan. Je moet erin duiken en er gebruik van maken wil je iets betekenen voor je medemensen. In het bijzonder voor de jongere generaties.  Maar meer en meer ook voor de ouderen.

Reacties

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen