Internet in Skofja Loka


Met 30 zijn we hier voor enkele dagen samen in een bezinningscentrum in het Sloveense Skofja Loka, in the middle of nowhere. De meesten komen uit Europa, sommigen uit het Verre Oosten, de USA of Canada. Allen hebben we met elkaar gemeen dat we actief het internet gebruiken binnen het kader van ons werk voor de Sociëteit van Jezus.

Ruth is verantwoordelijk voor “Pray as you go”, een Britse website die ignatiaanse gebedpodcasts aanbiedt, Mick is de baas van Ucanews, een katholiek persagentschap in Bangkok, Alison is deeltijds huismoeder en deeltijds runt ze de communicatie van de Maltese jezuïeten, Jad studeert theologie in Parijs en is webmaster van de website van de SJ uit het Nabije Oosten …  een bont allegaartje.

Daarnet aan tafel ging het erover waar je beter Facebook dan wel Twitter voor kan gebruiken bij het promoten van je internetaanbod. Flavio vertelde over de uitdaging om de Italiaanse oudere jezuïeten te doen snappen dat een artikel dat op internet verschijnt vaak meer lezers krijgt dan mocht het in een klassiek papieren tijdschrift gepubliceerd worden.

De technische mogelijkheden van de digitale communicatie nemen exponentieel toe. Daardoor wordt het, paradoxaal genoeg, steeds moeilijker om je publiek te bereiken. Professionalisering is nodig. Netwerking en samenwerking maken hier deel van uit. Een aantal van de aanwezige medebroeders zijn professionele computer ingenieurs. Ik heb al een aantal precieze vragen voor hen klaar.

Reacties

Anoniem zei…
Blij dat er vrouwen thuis zijn in die...informaticawereld!

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied