Zijn jezuïeten gierig?

Een franciscaan laat zijn haar knippen. Na afloop vraagt hij hoeveel hij moet betalen. De kapper zegt dat hij religieuzen nooit laat betalen. De franciscaan bedankt de kapper en gaat naar huis. De volgende ochtend vindt de kapper een mand met een vers brood, gebakken in het klooster van de franciscanen.
Een augustijn laat zijn haar knippen bij dezelfde kapper, die opnieuw zegt dat hij geen geld vraagt aan religieuzen. De volgende morgen krijgt de kapper een lekkere fles wijn uit de wijnkelder van de augustijnen.
Een jezuïet gaat bij de kapper, en ook aan hem zegt de kapper dat hij geen geld aanneemt van religieuzen. De volgende morgen, als hij zijn zaak opent, staan er twaalf andere jezuïeten te wachten op een knipbeurt.
@@@@@@@@@@@
Wil je meer dergelijke grappen lezen samen met een diepgaande commentaar erop, koop dan mijn boekje "Jezuïeten grappen", een ideaal kerstgeschenk!
In dit boekje vertel ik van alles en nog wat over de manier waarop jezuïeten leven, bidden en werken. Luchtig en ernstig tegelijk. Bovendien nog mooi ook, dankzij de talrijke cartoons van de bekende tekenaar Joris Snaets. 

Nikolaas Sintobin, Jezuïeten grappen, Humor en spiritualiteit, met cartoons van Joris Snaet, Averbode, 2013, ISBN-nummer: 9789031737536, 95 p.
Prijs: 16€

Reacties

Meest gelezen

Hoe paus Franciscus zwakke plekken blootlegt bij katholieken én protestanten

Een geslaagd leven en humor

Allereerste verklaring waarom je je niet lekker voelt - Help, het gaat niet goed met mij (6/11)

Hoe kan je weten of je houdt van God? - De ervaring van Pedro Arrupe sj