Een loodgieter legt uit hoe de Heilige Geest tewerk gaatOnderstaande overweging verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org

Denk even aan niets anders dan de gootsteen van je keuken of de lavabo van je badkamer. Beeld je een thermische kraan in die je vrij gemakkelijk aan of uit kunt zetten. Achter de muur bevindt zich een reeks van, onderling met elkaar verbonden, hogedruk leidingen. Zij brengen het water in je huis. Dit komt van een grotere bron, namelijk een verzamelbekken of een watertoren of een plaatselijk waterstation. Als de waterkraan in je keuken of in je badkamer is dichtgedraaid, dan is er een kleine afsluitklep die verhindert dat het water gaat lopen. Als de afsluitklep gesloten is, dan staat het water erachter onder druk. Onder hoge druk. Het bevindt zich daar in die leiding en wil slechts losgelaten worden. Toch ben jij diegene die bepaalt wanneer het water mag lopen en jij regelt ook hoe sterk het water mag stromen.

Je hoeft de handgreep slechts lichtjes op te lichten om een dun waterstraaltje te bekomen om je tandenborstel nat te maken. Je hoeft de afsluitklep helemaal op te lichten om een krachtige waterstraal te verkrijgen om zo de afwas te kunnen doen.

Beeld je in dat het water de Heilige Geest is. En beeld je in dat er een kraan verbonden is met je hart. Richt je op het hart en richt je op die kraan. De kraan is verbonden met een leiding die de Heilige Geest bevat. De Heilige Geest staat onder hoge druk. Hij zet druk op de afsluitklep van de kraan van je hart. Je kunt de druk voelen wanneer je ’s morgens wakker wordt, tijdens je werkdag, wanneer je vastzit in het verkeer en net voor voor het slapen.
Dit is de heilige druk.

Houd dit beeld in je geheugen vast. Licht de handgreep van het kraantje op.


Gary Jansen

Reacties

Joel Krueger zei…
Doet uw oude installatie het niet meer naar behoren? Heeft uw centrale verwarmingeen onderhoudsbeurt nodig?

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Ignatiaans bidden met psalmen: hoe en waarom - Podcast met Nikolaas Sintobin sj

Knip hem door, nu het nog kan ...

Waarom het gebed vaak "niet lukt"

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj

Als de Sint-Pietersbasiliek doet denken aan de synagoge van Nazareth - Homilie Nikolaas Sintobin sj