Vergeven is mogelijk. Kijk zelf
 Ooit al iets gelijkaardigs meegemaakt?

Langs welke kant?

Zou je het graag kunnen ervaren?

Reacties

Anoniem zei…
Ik heb mijn poetsvrouw "vergeven" die mij bestolen heeft . Reeds 18 jaar verleende zij mij haar diensten en ze verkeerde in een moeilijke periode. Net zoals die man ging ze ervan uit dat ze geen vergiffenis zou krijgen en ze zei zelf dat het nog maar normaal ware geweest haar te ontslaan . Zelf zou ze zo iemand niet in dienst houden vertelde ze mij. Kunnen vergeven is een "machtig" gevoel, het is de macht van de "liefde" en niet deze van de vergelding. Vergeven worden is naar ik kan vaststellen bij haar de ervaring van een diep gevoel van menselijkheid en liefde. Ze drukt dat niet zo uit maar we merken dat ze onzeglijk dankbaar is . Ik heb er wel alle begrip voor dat zulks niet altijd kan . Hoe dieper het berokkende leed ,hoe moeilijker.
Liesbeth zei…
Kon u haar niet gewoon geld of zo geven , zij verkeerde immers in moeilijkheden, zodat ze n moest stelen en zich gesteund wist?
Liesbeth zei…
Kon u haar niet gewoon geld of zo geven , zij verkeerde immers in moeilijkheden, zodat ze n moest stelen en zich gesteund wist?
Anoniem zei…
Ze had niet echt geldnood maar verkeerde in een psychisch moeilijke periode waardoor ze dwangmatig tot stelen kwam. Ik heb haar steeds fin. geholpen als ze er in het verleden om vroeg maar dit was nu net niet het geval . Het belangrijkste was dat ze zich vergeven wist en terug ons vertrouwen kreeg om verder bij ons te kunnen werken.

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj