Kan God je helpen als je angstig bent?


Wanneer je met een vriend bent en stijf staat van angst, welke andere onderwerpen zijn er dan nog waarover je zou kunnen spreken? Als je niet praat over wat je het meest bezighoudt, namelijk de angst, heb je waarschijnlijk weinig te zeggen. Ook zul je niet de volledige aandacht geven aan wat je vriend tegen je zegt. Dit is nog maar één manier waarop eerlijkheid – of het gebrek eraan – onze relaties beïnvloedt.

Als je open bent over je angsten is de kans groot dat je vriend zal luisteren en sympathiseren. Zodra dit gebeurt, voel je een grote verandering. Nu ben je niet zo alleen. En je bent opgelucht dat je hardop hebt gesproken over de angst. Vaak voelt het alsof een last van je schouders is genomen – en dit gebeurt wanneer we eerlijk zijn over onze vrees tegenover iemand anders! Het is mijn ervaring – en ik heb dit ook bij anderen gezien – dat open zijn tegenover God over onze angsten tot grote opluchting leidt.

William Barry sj

Reacties

guy zei…
God is een vriend, waarschijnlijk(wat mij betreft "zeker") de beste die we ooit hadden;dus is Hij de beste om je te helpen als u Hem uw angstervaringen voorlegt.
Wijzen zeggen dat vriendschap niet bestaat, maar enkel "momenten van vriendschap"; maar met Christus is het niet zo; Hij heeft ons zo lief dat ons zijn lichaam en zijn bloed aanbiedt bij de" communie" en dit is tijdloos.
Zijn liefde is eeuwig en de enige bron van hoop; hoop in liefde buiten God is overgankelijk en leidt tot wanhoop. Wat wij nodig hebben is eeuwige liefde.
Dank U Heer, dat U ons geeft wat niemand anders kan (zelfs de beste psychiater).
Ik wens iedereen een gezond leven in een gezond godsdienst.

Anoniem zei…
Ik voel me ziek als 86-jarihe en eb angst dat God me nu iet kan helpen. Ik heb onregelmatig buikpijn door darmstoornissen en de dokter wil niet komen voor onderzoek alsook et rusthuispersoneel staat machteloos maar ze doen hun wek hun best. Ik geloof zeer sterk in God, maar waarom doet Hij zijn werk niet! Het zal wel komen, als mijn geloof diepere werking in me geeft. Ik verlang hulp ook van mensen dank zij God. Wachten is de boodschap en het zal goed komen, want ik LEEF toch zo gaarneç

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Hoe je kan weten hoezeer je van God houdt - heilige Edith Stein

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?