Waar verblinde zelfliefde toe leidt
"Het euvel van ijdelheid en verwaandheid komt voor uit onwetendheid en verblinde zelfliefde."

Ignatius van Loyola

Reacties

Carla zei…
Dat spreekt voor zich. Weinig tot geen zelfinzicht waardoor je niet naar de ander kunt kijken. Gevoel en verstand zijn noodzakelijke middelen voor een rechtvaardig handelen. Door jezelf te leren kennen, begrijp je de ander. Het geraakt worden doet iets met de mens.
Truus zei…
Soms kun je, je vergissen in mensen.Heb jaren een buurvrouw gehad waar ik door mijzelf dacht , wat een vreemde vrouw. Tot ik erachter kwam dat ze heel slecht zag en visueel gehandicap was. Het bleek later een hele lieve buurvrouw te zijn ook voor onze kinderen. En haar hond was hond in huis bij ons .Onze zoon heeft het nog vaak over de hond.Zij leeft niet meer maar we hebben samen veel plezier gehad.
Je kunt je door je eigen arrogantie erg vegissen in mensn, en de les die ik geleerd heb eerst goed naar mensen kijken en vooral met ze praten, voorkomt veel vergissingen.
.
Anoniem zei…
Geen last van. Zit in de knoop met toegeschroven kritiek. Dat mag als je niet onder het puin van van iemands oordeel terecht komt.je inhouden kost veel moeite en liefde...nee dat breng ik niet meer op.

Meest gelezen

Hoe paus Franciscus zwakke plekken blootlegt bij katholieken én protestanten

Een geslaagd leven en humor

Allereerste verklaring waarom je je niet lekker voelt - Help, het gaat niet goed met mij (6/11)

Hoe kan je weten of je houdt van God? - De ervaring van Pedro Arrupe sj