Je eigen bestseller Met onderstaande schitterende overweging begint een nieuwe gebedsweek op “Gewijde Ruimte”.

Ieder van ons is een boek dat een verhaal van genade vertelt, maar wij weten het niet. Het is goed tijd te nemen om je boek te openen, en de  hoofdthema’s en centrale personages te op te sporen. Je kan dan nadenken over hoe je de volgende hoofdstukken van je leven gaat opbouwen.

Jouw verhaal is een uniek verhaal, een eerste editie. Het is nog onvolledig – daar ligt, zo hoop je toch, nog een pak onbeschreven bladen te wachten. Maar wellicht denk je dat jouw verhaal eerder  gewoon en saai is. Je zelfbeeld is wellicht dat van iemand die zich zonder veel ophef en op z’n eentje voortsleept, en dat geen enkele verstandige uitgever erover zou gaan dromen dat jouw manuscript wel eens een bestseller zou kunnen worden.

 Maar als je eenmaal door hebt dat je tekst er eentje is van twee auteurs, dan verandert alles. Je kijkt op de voorbije hoofdstukken terug met nieuwe interesse. Je begint te zien  hoe groot de rol van de ghost-writer – God – geweest is. Je ontdekt dat de verhaallijn ongelooflijk rijk is. De kern van het verhaal startte al een hele tijd geleden, 13 biljoen jaar in feite, toen de wereld ontstond. Dit boek wordt geen paperback, maar een dikke kanjer, een kassucces. 

Misschien begin je nu de gewoonte aan te nemen je ghost-writer om raad te vragen hoe het volgende hoofdstuk aan te pakken, en zo het ene hoofdstuk na het andere. En als je nog verderop kijkt, dan zie je dat het laatste hoofdstuk niet door jou, maar door God zal geschreven worden,  postuum. Maar dat zal niet zo maar een besluit worden, gevolgd door een eindpunt. In plaats daarvan komt er alleen een komma of een puntkomma – dat noemen we ‘de dood’ -, en dan zal het verhaal zich openvouwen in opwindende scenario’s waarover we nooit hebben kunnen dromen. De hoofdstukken die we met zoveel gezwoeg in dit leven hebben geschreven, gaan we dan zien als alleen maar een korte inleiding op de eindeloze volumes over het komende leven en over jouw rol daarin. Het scenario zal onvoorstelbaar opwindend worden en de vriendschappen die je zal sluiten, zullen je volledige voldoening schenken.

Reacties

Anoniem zei…
De introducties die je sinds kort op Gewijde Ruimte kan lezen zijn schitterend. Dank.
Anoniem zei…
Mooi!

Meest gelezen

Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Waar de Heilige Geest allemaal goed voor is: door iemand die het kan weten (Karl Rahner sj)

Sacramentsdag: Rahner over wie Jezus eigenlijk is

"Wijselijk onwetend" luisteren naar de Geest - Hoe Ignatius onderscheidde

Een God die één en ook drie is. hoe moet je dat in Godsnaam verstaan? - Een uitleg door Nikolaas Sintobin sj

Waarom gezondheid en rijkdom uiteindelijk niet het belangrijkste zijn - Vertrouwen (4/6)