Kim Feenstra over het mysterie van Gods aanwezigheid in haar leven


Deze avond om 21u55 op NL 3, vierde en laatste uitzending van "Op zoek naar God".

Alvast nog maar een proevertje. In dit video-fragment geeft Kim Feenstra commentaar bij haar meditatie met het roepingsverhaal van de kleine Samuël.


Het is een authentiek getuigenis over hoe Gods liefde zichtbaar kan worden in het leven van een mens.

Reacties

Anoniem zei…
Engelen als boodschappers van God. In het leven van elke dag! Op't eerste zicht niets bijzonders en jaren later mag je Hem herkennen.Het doet mij ook denken aan de tuinman die pas in tweede instantie door de ronddolende, diepbedroefde Maria Magdalena herkend wordt als Jezus. Mooi!
Bekkeneel zei…
Angels: Faustina zit in de trein naar Warschau. Ik stel me voor dat het avond is en dat ze met haar gezicht tegen het treinraam naar buiten zit te kijken en in de verten van het Poolse landschap tuurt.

p 137. "Toen zag ik één van de 7 geesten bij mij in een lichtgestalte die net zo straalde als de andere keren. Ik zag hem voortdurend naast mij terwijl ik in de trein zat. Ik zag op iedere kerk die we passeerden een engel staan die omgeven was door een zwakker licht dan de geest die mij op reis vergezelde. Ieder van deze geesten die de kerken bewaakten, boog zijn hoofd naar de geest die bij mij was."

Ik weet niet hoe dit op jou over komt, maar ik krijg er tranen van in mijn ogen, ik lieg niet. Ik huiver in het besef dat wij door de zonde maar een fractie kunnen waarnemen van de werkelijkheid om ons heen en dat de geestelijke of heilige dimensie voor de zondaren eigenlijk helemaal gesloten blijft. Ze gaat verder:
"Toen ik in Warschau de kloosterpoort binnenging verdween de geest. Ik dankte God voor Zijn goedheid dat Hij ons engelen als gezelschap geeft. O, wat denken de mensen weinig na over het feit dat ze altijd zo'n gast naast zich hebben die tegelijk van alles getuige is! Denk eraan zondaren dat jullie op dezelfde manier een getuige van al jullie daden hebben."

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen