Hoewel ik niet meteen een vrome jongen ben ...


Deze week ben ik te gast op de Instagramaccount van de Evangelische Omroep. Elke dag vind je er een door mij gemaakte foto met korte commentaar, die iets zegt over mijn leven.

De voorbije werkweek ben ik elke dag van de week voorgegaan in een eucharistieviering in onze kerk, de „Krijtberg”, in hartje Amsterdam. Hoewel ik eigenlijk niet meteen een vrome jongen ben, doe ik dit best graag. Ik ervaar het als een gebedstijd waar ik, samen met anderen, word uitgenodigd om door te stoten naar de kern van mijn christen-zijn. Het overstijgt me volledig. Maar het voedt me en helpt me om me steeds weer verbonden te weten met een de ruimere biddende en vierende Kerk.


Reacties

Anoniem zei…
Ja, de Eucharistieviering, wat een schat! Vanaf ik 10 j. oud was, ging ik dagelijks met mijn vader ernaartoe. En ik doe het nog steeds! De communie geeft me heel veel kracht en ik vertrouw erop dat de Heer me zo helpt groeien in liefde...
Anoniem zei…
Wat bedoel je met "een vrome jongen zijn", of het net niet zijn?
Als ik gewoon kijk naar medebroeders of andere christenen dan zie ik er soms bij wie de religieuze gevoeligheid als het ware aangeboren. Bij anderen, waaronder ik zelf, lijkt het meer iets te zijn dat zich in de loop van het leven op het levenspad heeft aangediend, dat zo sterk is dat mensen daar echt voor gekozen hebben, maar dat toch blijvend iets van een "Fremdkörper" blijft hebben.
Anoniem zei…
Een blijvende uitdaging om telkens weer, voorbij het vanzelfsprekende, voor het christen-zijn te kiezen.
renée zei…
dank omdat er zo'n mensen zijn !!!! Zonder "voelen " maar "zijn"

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Ignatiaans bidden met psalmen: hoe en waarom - Podcast met Nikolaas Sintobin sj

Knip hem door, nu het nog kan ...

Waarom het gebed vaak "niet lukt"

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj

Als de Sint-Pietersbasiliek doet denken aan de synagoge van Nazareth - Homilie Nikolaas Sintobin sj