Toenemende spanning in het Vaticaan


Vaticaanse officials gaan ervan uit dat de finale van het wereldkampioenschap voetbal een match wordt tussen Argentinië en Duitsland.

Paus Franciscus en Paus emeritus Benedictus doen alvast hun best om te vermijden dat de toenemende spanning escaleert.

(met dank aan padreblog)

Reacties

Anoniem zei…
Hoe kan dat nou? Twee oudvaders verveelden zich en wilden eens een verzetje. De een zei: laten we een steen hier neerleggen. Dan zegt u: die steen is van mij. Maar ik zeg: hoe kom je erbij, hij is van mij. Dan hebben we ruzie als de wereldlingen. Zo gezegd, zo gedaan. De een zei: die steen is van mij. De ander: neem hem dan mee. Zo gingen ze uit elkaar zonder in staat geweest te zijn ruzie te maken. Zo zal het bij de eventuele finale ook zijn, als dat' m wordt want dat weten we nog niet.
Anoniem zei…
Aan de foto te zien wordt het 'Nederland - Duitsland' 3-0 ! :)
Anoniem zei…
oef , geluk. geen dogmatische of theologische spanningen, Mariette
Anoniem zei…
Eigenlijk, als je het goed bekijkt zie je hier 2 mannen die door hun gebedsleven en hun toewijding, hun offerleven en als er maar beter naar hen geluisterd werd, hele volkeren de eeuwige zaligheid zouden kunnen bezorgen, D. v. Die daar ook naar verlangen en zich daar een leven lang voor inspannen. Als ik een wens mocht doen zou dat zijn: 5 minuten tussen hen in zitten en meebidden met hun intenties. Dat zou mij meer waard zijn dan alle schatten van de aarde, waar roest en mot enz.
Stefaan D zei…
Eens paus ben je ook gewoon Bisschop van Rome, zoals Franciscus dat wou, niet min of Nie(y)mär !. Dan kan je genieten van een spannende match natuurlijk, en in je hart kunnen ze voelen wat ze willen. De horizon van deze twee pausen is heel wat ruimer dan eventuele eigen nationalistische gevoelens, zoals Kardinaal Danneels zou zeggen en dit al sinds lang, anders zouden ze niet zover tot in Rome zijn willen gaan wonen, in hun engagementen voor de wereldkerk en Christus! Ik supporterde zelf voor het gastland Brazilië tijdens de match tegen Duitsland en zat na de volley dus te midden van een groep Duitsers (in vakantie in het Brugse..).ze kenden niet eens hun nationale hymne , tot ik die kon aangeven, en dit uit respect voor de spelbeheersing van de Duitse ploeg voetballers na de match van 7-1! Ze konden erom glimlachen...maar waren uiterst stil en voorkomend. Hierbij toch even dit: Ik doe even graag een oproep om het Mo-Nu-ment in de St Magdalenaparochie Brugge, te gaan bekijken (op het verhaalvlak geplaatst , tussen het symbool-watervlak en het traditionele liturgische gedeelte van de stadsvoorkerk mooi en trefzeker uitgewerkt, misschien iets voor tijdens de vakantiemaanden of in september nog. Mensen kunnen zich via Yot.be inschrijven om er ook zelf een uur te waken en een blik of woord te wisselen met bezoekers van allerlei landen: Dood mij niet! "Voor de toekomstige doden in tal van andere (dan voetbal)oorlogen, die met tatouages op kwetsbare mensen staan beschreven...Dit geeft ons zeker te denken en roept op om spanningen niet te laten escaleren, of zoals het heet: een begin, in-itiatief te nemen om alsnog te vermijden of voorkomen wat kan vermeden worden...wij hebben het NU wel geweten! Sjalom voor Syrie , voor Palestina en Israel, voor Oekraïne en hun bevolkingen die in nationalisme hun heil niet vinden.

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Ignatiaans bidden met psalmen: hoe en waarom - Podcast met Nikolaas Sintobin sj

Knip hem door, nu het nog kan ...

Waarom het gebed vaak "niet lukt"

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj

Als de Sint-Pietersbasiliek doet denken aan de synagoge van Nazareth - Homilie Nikolaas Sintobin sj