Paus spreekt duidelijke taal over barmhartigheid
Gisteren, 8 december 2015, heeft Paus Franciscus het jaar van de barmhartigheid geopend. In zijn homilie zei hij onder meer het volgende:

"We moeten de barmhartigheid vóór het oordeel laten komen en hoe dan ook zal Gods oordeel steeds gebeuren in het licht van zijn barmhartigheid. Doorheen de heilige poort stappen maakt ons deelachtig aan dit liefdesmysterie van tederheid. Laten we elke vorm van angst en van vrees achter ons laten. Dit hoort namelijk niet bij wie bemind wordt. Laten we eerder de vreugde van de ontmoeting beleven, samen met de genade die alles omvormt."

"Mocht onze werkelijkheid zich beperken tot de zonde, dan zouden wij de meest wanhopigen zijn van al de schepselen. De werkelijkheid is dat de overwinning van de liefde van Christus alles omsluit in de barmhartigheid van de Vader.Reacties

Alex zei…
De werken van Barmhartigheid zijn een christelijke opdracht die in 1 zin is samen te vatten: "Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan" (Mat. 25,40). De werken van Barmhartigheid zijn een spiegel en een uitdaging voor de kerken en individuele gelovigen om het evangelie te DOEN.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)