Als het je allemaal net even te veel wordt


Vandaag verschijnt deze tekst op www.gewijderuimte.org

Of ik nu binnen blijf of naar buiten wandel, overal krijg ik te maken met "spul". Het spul neemt oneindig veel vormen aan: versiering, muziek, licht, bomen en bloemen.

Soms kan het wel eens een beetje teveel worden voor mij. Op die momenten roep ik mezelf een halt toe. Ik probeer me dan te herinneren dat hoe opzichtig, hoe overdreven of zelfs hoe mismeesterd de meeste dingen rondom me ook zijn, ze toch hun wortels hebben in iets wat authentiek en waar is. Ik kan mij dan ofwel door de dingen laten verstrooien. Ofwel toelaten dat dit me dichter brengt bij de zinvolheid van de dingen.


In een boom zie ik het teken van leven en bevrijding, als de twijg ontsproten uit de de stam van Jesse. De stam van Jesse staat symbool voor de stamboom van Jezus. De twijg is Jezus, die groeit tot een teken van de vergeving van de zonde die zijn oorsprong heeft in een andere tuin.


Van alle gaven die ik ontvang, beschouw ik het geschenk van Gods Zoon als het meest bijzondere. Evenals het geschenk dat de mensen zijn die deze bijzondere genade zullen ontvangen. In al het licht dat mij omringt, ontwaar ik de overwonnen duisternis.

Amy Welborn

Reacties

Meest gelezen

Waar de Heilige Geest allemaal goed voor is: door iemand die het kan weten (Karl Rahner sj)

"Vertrouwen in de liefde, eerder dan in mijn eigen zieligheid" - Vertrouwen (3/6)

Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Sacramentsdag: Rahner over wie Jezus eigenlijk is

"Wijselijk onwetend" luisteren naar de Geest - Hoe Ignatius onderscheidde

Een God die één en ook drie is. hoe moet je dat in Godsnaam verstaan? - Een uitleg door Nikolaas Sintobin sj