"Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven" (Lc 19, 5): Bijbels gebedstraject rond de vluchtelingencrisisIn het net begonnen jaar van de barmhartigheid, nodigen de jezuïeten je uit voor een bijzonder audio-gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen. Deze retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. 

Het centraal deel van dit gebedstraject bestaat uit zeven podcasts. Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Bij het begin wordt telkens een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik.

Elke podcast bestaat uit enkele Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Je kan de podcasts beluisteren op biddenonderweg.org/vluchtelingen. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android).

Dit gebedstraject is het resultaat van een samenwerking tussen Bidden Onderweg (BO) met de Jesuit Refugee Service (JRS) en de Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL).

De vluchtelingencrisis raakt mensen tot in het diepst van hun wezen. Zowel vluchtelingen als mensen die ze onthalen. Deze audio-retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Reacties

Meest gelezen

Waar de Heilige Geest allemaal goed voor is: door iemand die het kan weten (Karl Rahner sj)

"Vertrouwen in de liefde, eerder dan in mijn eigen zieligheid" - Vertrouwen (3/6)

Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Sacramentsdag: Rahner over wie Jezus eigenlijk is

"Wijselijk onwetend" luisteren naar de Geest - Hoe Ignatius onderscheidde

Een God die één en ook drie is. hoe moet je dat in Godsnaam verstaan? - Een uitleg door Nikolaas Sintobin sj