"Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven" (Lc 19, 5): Bijbels gebedstraject rond de vluchtelingencrisisIn het net begonnen jaar van de barmhartigheid, nodigen de jezuïeten je uit voor een bijzonder audio-gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen. Deze retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. 

Het centraal deel van dit gebedstraject bestaat uit zeven podcasts. Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Bij het begin wordt telkens een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik.

Elke podcast bestaat uit enkele Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Je kan de podcasts beluisteren op biddenonderweg.org/vluchtelingen. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android).

Dit gebedstraject is het resultaat van een samenwerking tussen Bidden Onderweg (BO) met de Jesuit Refugee Service (JRS) en de Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL).

De vluchtelingencrisis raakt mensen tot in het diepst van hun wezen. Zowel vluchtelingen als mensen die ze onthalen. Deze audio-retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Reacties

Meest gelezen

Hoe paus Franciscus zwakke plekken blootlegt bij katholieken én protestanten

Een geslaagd leven en humor

Allereerste verklaring waarom je je niet lekker voelt - Help, het gaat niet goed met mij (6/11)

Hoe kan je weten of je houdt van God? - De ervaring van Pedro Arrupe sj