"Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven" (Lc 19, 5): Bijbels gebedstraject rond de vluchtelingencrisis



In het net begonnen jaar van de barmhartigheid, nodigen de jezuïeten je uit voor een bijzonder audio-gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen. Deze retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. 

Het centraal deel van dit gebedstraject bestaat uit zeven podcasts. Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Bij het begin wordt telkens een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik.

Elke podcast bestaat uit enkele Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Je kan de podcasts beluisteren op biddenonderweg.org/vluchtelingen. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android).

Dit gebedstraject is het resultaat van een samenwerking tussen Bidden Onderweg (BO) met de Jesuit Refugee Service (JRS) en de Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL).

De vluchtelingencrisis raakt mensen tot in het diepst van hun wezen. Zowel vluchtelingen als mensen die ze onthalen. Deze audio-retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen. Je kan bidden met deze podcasts waar en wanneer je wil. Ze blijven voor onbepaalde tijd online. 

Reacties

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj