Bidden, in tijden van crisisOnderstaande voorbeden maakte ik voor de vieringen van het voorbije weekeinde. Mij hielpen ze om te bidden. Jou hopelijk ook.

v Bidden wij voor allen die te lijden hebben gehad van misbruik vanwege kerkelijke gezagsdragers, in welke vorm dan ook; ook al is het lang geleden. Dat zij erkenning, herstel, heling, en rust mogen vinden.

v Bidden wij voor paus Franciscus. Dat God hem de kracht en de wijsheid blijft geven om onze Kerk leiding en inspiratie te geven in deze woelige tijden. Dat zijn voorbeeld van zelfvergeten nederigheid en dienstbaarheid uit mag stralen naar de hele Kerk, en in het bijzonder naar hen die verantwoordelijkheid dragen in onze Kerk.

v Bidden wij voor christengelovigen wereldwijd, die geschokt zijn door de hele misbruikcrisis en door de nauwelijks verholen persoonlijke aanvallen op de persoon van de paus. Dat zij mogen ervaren dat de Kerk de Kerk is van God en van Jezus, ook al is zij toevertrouwd aan zondaars. Dat deze crisis voor ons allen een uitnodiging mag zijn om verder te groeien in onze persoonlijke relatie met Jezus en met elkaar. Dat wij mogen geloven dat God groter is dan alle menselijke kleinheid en dat zijn Geest ons nooit in de steek laat.


Reacties

Anoniem zei…
Lieve goddelijke kracht, hopen en geloven in een rechtvaardige wereld ligt ingebed in het liefdevolle hart dat met wijsheid wordt geregeerd.
Geef aan ons het vertrouwen dat wij mensen de richting van respect en wederkerigheid ingaan. Amen.
Anoniem zei…
Amen bedoel ik

Meest gelezen

Waarom een jezuïet naar de hemel gaat en een dominicaan naar het vagevuur

Een vreemd mannetje waar iets heel bijzonders van uitgaat - feest van de gedaanteverandering:

Luister naar audioboek van Nikolaas Sintobin sj over ignatiaanse spiritualiteit

Vier de heilige Ignatius met een lied