Leren uit het verleden - Negativiteit transformeren door gebed (3/5)

 

 3. De derde stap is bewust nadenken over het verleden, onszelf eraan herinneren hoe God in het verleden met ons heeft gewerkt. We maken deel uit van een doorlopend verhaal of een relatie die zich ontwikkelt en voortgaat. Het verhaal zal altijd hoogte- en dieptepunten, pieken en dalen hebben, maar er is altijd een rode draad die de voortgang aangeeft. 

Het is vaak een kwestie van iets te vinden om dankbaar voor te zijn, ondanks de negativiteit die er is. We kunnen ervoor kiezen te geloven dat er een doel en betekenis is, en deze keuze verandert de manier waarop we handelen en leven. Door het verleden positief te herinneren, kan ik bevestigen hoe God voor ons welzijn werkt en erop vertrouwen dat de toekomst ook goed zal zijn.

Gebedssuggestie:                                                                                                                        

Neem even de tijd om iets uit je verleden te vinden waarvoor je echt dankbaar bent. Het kan een familielid, leraar, vriend, een moment van echte vreugde zijn, of een speciale plek. Doorvoel deze dankbaarheid, als een innige emotie.

Brendan McManus sj

Reacties

Carla zei…
Inderdaad, vertrouwen, positiviteit en me herinneren wat de bedoeling was geeft rust, inzet en kracht.

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

"Doe het tegenovergestelde van wat je spontaan zou doen": zeven ignatiaanse tips voor een beter leven in tijden van corona