Over een beeldschone vrouw met een bittere nasmaak
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
De verleider kan er zoet en zacht en mooi uitzien. Verleidelijk, met
andere woorden.
Uiteindelijk herken je hem/haar aan de staart, en dus aan de nasmaak. Die is bitter …
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Reacties
Truus zei…
Ja wat moet je daar van zeggen, de man had dit al kunnen weten door haar manier van doen. Maar het kan ook andersom dat een man zich mooier voordoet dan hij is.Geen van beide ok. Wel grappig dat ze er met de motor vandoor gaat.
Carla zei…
Nu even een andere bekoring.In Trouw staat een heel artikel over moord op Christenen. In hetzelfde blad over duizenden lang geleden baby moorden door RK opvang huizen in Ierland. De verleiding tot moord is groot wanneer de angst van onmacht , schaamte en bedreiging overheerst ten opzichte van dat wat is. Open Doors springt voor Christenen in de bres, dat is op zich goed bedoeld. Scholing, watervoorziening, landbouw, huisvesting etc. wordt geboden samen met de innerlijke vrijheid volgens de Christelijke leer met name in de landen waar de hulpvraag groot is. Wanneer kun je spreken over verleiding, wanneer over een bittere nasmaak? In dit filmpje is dat duidelijk. Ingaan op de verleiding heeft hier gevolgen. De motor, de begeerte. Ja, er gaat veel fout in deze wereld. God is een beschreven blad voor vele mensen, Gij zult niet doden! Gelukkig is dat niet te zien in dit onschuldige filmpje.
Elizabeth Harland-Hazebroek zei…
Dit ligt er dik boven op. Een hele tijd "trouw" en dan vreemd gaan omdat je van afwisseling houdt...daarvan zijn er kilo's.
Vandaag publiceert paus Franciscus zijn vierde encycliek over het Heilig Hart van Jezus. In deze vlog geef ik u een korte uitleg over wat we vandaag kunnen leren uit de eeuwenoude devotie tot het Heilig Hart van Jezus. Dit kan in onze geseculariseerde wereld heel ver van mijn bed lijken. Of net niet. Het spreekt namelijk over de tedere liefde en zorg van onze God voor elk van ons, in het bijzonder als we het moeilijk hebben. Om deze vlog te bekijken, klik op een van de foto's of op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Z--b3r35t6c
Je best doen is uitstekend. Mate is ook belangrijk. De grootste vijand van het goede is namelijk het betere … Als je teveel wil doen, kan je wel eens leiden tot helemaal niets. Hoe ga jij om met matigheid? Deze haan geeft alvast een heel eigen interpretatie. Klik op onderstaande foto om de video te bekijken of klik op deze link .
Het leven is rijk. Het leven is verscheiden. Het leven is kort, ook als het honderd jaren duurt. Gaat jouw leven ook zo snel? Wanneer gaat het snel? Wanneer gaat het traag? Wat geeft jou zin om te leven? Klik op deze link of op onderstaande foto om dit heerlijk videootje te zien: van een jaar tot honderd jaar, in één ademtocht.
Dit geheel van acht regels werd geformuleerd door de heilige Petrus Canisius sj , de eerste Nederlandse jezuïet. Met noemt het de "Codex canisiana". Ze beogen een aantal praktische tips aan te bieden over de wijze waarop een jezuïet dagdagelijks in het leven dient te staan, in het bijzonder in de omgang met andere mensen. Bij uitbreiding kan dit opengetrokken worden naar alle mensen van goede wil. Referentie is, uiteraard, het voorbeeld en de raadgevingen van Ignatius van Loyola himself. Sommige van deze regels kunnen, uit hun context getrokken, schokken. De individuele regels kan je maar ten volle naar waarde schatten als je ze leest samen met de andere (vb regel nr 1 en nr 5, regel nr 3 en nr 6). Zoals steeds in de ignatiaanse spiritualiteit, gaat het bij deze regels niet over alles of niets, over wit of zwart. Wel over het vinden van een steeds veranderend evenwicht tussen uiteenlopende spanningsvelden. Complex dus, en niet makkelijk. Net zoals onze hele mensenwerkel
Armoede bestaat. Kinderen beseffen het niet steeds. Gelukkig maar. Ze dreigen er wel de prijs voor te betalen. Klik op onderstaande foto om deze aangrijpende video te bekijken of klik op deze link .
Onderstaande zinnen komen uit de pen van wijlen paus Benedictus XVI. Ze gaan over de kern van wat christen zijn betekent. Christen zijn is niet het resultaat van een ethische keuze of van een verheven idee. Het is de ontmoeting met een gebeurtenis, een persoon, die aan het leven een nieuwe horizon en een doorslaggevende richting geeft.... Christenheid is niet een intellectueel systeem, verzameling van dogma's of moralisme. Christenheid is wel een ontmoeting, een liefdesverhaal. Het is een gebeurtenis.
Op RTV Noord werd ik geïnterviewd over oorsprong en betekenis van Halloween, Allerheiligen en Allerzielen. Hieronder kan je beide fragmenten van elk 3 minuten beluisteren.
Onderstaande overweging van Brian Grogan sj bied ik u graag aan op het feest van Allerzielen ' Teken mijn tranen op; slechts Gij kent hun getal! (Ps 56,9). De meer letterlijke vertaling van de Statenbijbel luidt: ' Leg mijn tranen in uw fles; zijn ze niet in uw register?' Wat een prachtig gebed is dit! Een andere vertaling is eveneens ontroerend: ' Mijn tranen worden in uw fles opgeborgen.' Als wij wenen om onze overleden vrienden, dan kijkt God vol medeleven toe. Hij eerbiedigt onze tranen, Hij verzamelt ze, want in zijn ogen zijn ze kostbaar. De Bijbel is hèt 'Boek der Tranen'. Jezus weent over Jeruzalem en over Lazarus. Tranen zijn belangrijk voor God. Op het einde der tijden zal hij ' alle tranen uit hun ogen wissen' (Apk 21,4). Zo de dood ons inderdaad tot tranen toe beroert, dan geloven we eveneens dat we niet wenen in een heelal dat geen zorg voor ons draagt. Tot zijn nieuwe bekeerlingen zegt Paulus: ' Wees niet bedroefd, zoals de
Opvoeden heeft iets heel eenvoudigs. Kinderen volgen het voorbeeld van hun ouders! Ten kwade. Gelukkig ook ten goede. Wiens voorbeeld volg jij? Klik op onderstaande foto om dit videootje te bekijken of klik op deze link .
Reacties
Open Doors springt voor Christenen in de bres, dat is op zich goed bedoeld.
Scholing, watervoorziening, landbouw, huisvesting etc. wordt geboden samen met de innerlijke vrijheid volgens de Christelijke leer met name in de landen waar de hulpvraag groot is.
Wanneer kun je spreken over verleiding, wanneer over een bittere nasmaak?
In dit filmpje is dat duidelijk. Ingaan op de verleiding heeft hier gevolgen.
De motor, de begeerte.
Ja, er gaat veel fout in deze wereld.
God is een beschreven blad voor vele mensen, Gij zult niet doden!
Gelukkig is dat niet te zien in dit onschuldige filmpje.