Genieten van de stilte?!

De komende drie weken zal het op deze blog relatief stil zijn. Een "mijmering" per week. Vanaf 31 juli komt er weer een dagelijkse bijdrage.

Intussen alvast onderstaande YouTube-serie over ... stilte. Een heel verscheiden groep van Britten gaat een week de stilte in om te proeven van de stilte.Geïnspireerd aan de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola. Deze schitterende reportage toont niet alleen de grote weerstand die moet overwonnen worden. Maar ook de onverwacht bevrijdende effecten van diezelfde stilte en hoe in de stilte mensen God kunnen ontmoeten.

De serie telt 12 episodes. Onderstaand vindt u diegene die zich volledig afspelen in een bezinningscentrum van de Britse jezuïeten. Het gaat over de episodes 5 tem 8. Ook de andere zijn meer dan de moeite waard. U vindt ze door te klikken op het woord "YouTube" rechts onder in het YouTube-schermpje.

Zonder meer schitterend.


nr 5


nr 6


nr 7


nr 8

Reacties

Els zei…
dank je wel voor deze mooie bijdragen! Ik meende onlangs een Nederlandse versie van dit concepte gezien te hebben. Kan dat? kent u de titel of weet u waar ik dit kan vinden? Dank alvast.
Anoniem zei…
saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii!

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Ignatiaans bidden met psalmen: hoe en waarom - Podcast met Nikolaas Sintobin sj

Knip hem door, nu het nog kan ...

Waarom het gebed vaak "niet lukt"

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj

Als de Sint-Pietersbasiliek doet denken aan de synagoge van Nazareth - Homilie Nikolaas Sintobin sj