Vind jij dit gewoon?


Onderstaande overweging verschijnt vandaag op www.gewijderuimte.org.

Ik geef toe dat ik de neiging heb mij wat onhoffelijk uit te laten over  onderwerpen als hoge ouderdom, vieringen van vijftig jaar huwelijk, of nieuw geboren baby’s. Het is niet zo dat ik daarvoor geen belangstelling heb of kan tonen. Maar ik heb het echt moeilijk met al die uitroepen van ha! en ho! Die dingen maken toch maar gewoon deel uit van het leven, nietwaar? Iedere dag worden er baby’s geboren! Mensen zijn nu eenmaal in staat om hun vijftigste of soms zelfs hun negentigste verjaardag te vieren.

Intussen ben ik tot het besef gekomen dat deze ogenblikken waarvoor ik nogal vlot over heen ga, eigenlijk de mirakels zijn van ons leven van iedere dag.


Ja, geboorte en ouderdom mogen nog zo gewoon zijn, maar net in het  gewone laat God zich kennen. Wat wij zouden moeten vieren is de ontzagwekkende mogelijkheid voor een mens om 100 jaren lang te kunnen leven, een hele eeuw geschiedenis te mogen meemaken. Wij zouden God moeten prijzen en loven voor het mirakel hoe in negen maanden tijd een verbazingwekkend en uiterst ingewikkeld organisme met bewustzijn gevormd kan worden. Ondanks het feit dat deze dingen gewoon blijven doorgaan, toch dragen ze in zich een duidelijk mirakel-karakter, en dat pakt ons. Of dit zou het toch moeten doen.

Andy Otto

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank Voor Uwe Wijze Teksten en Fijne Wijze Gebeden teksten in Gewijde Ruimte.
In Bijbel is tekst: een "advies" van Petrus, dat o.a. KENNIS nodig is vergaren om kundiger zijn in " vele dingen begrijpen, en als ik beter kan begrijpen dat kan ik beter "Mijn Naaste Liefhebben " is de advies van Petrus.
Jezuïeten Orde Ingewijden Liefdevol Kennis vergaren en Liefdevol Kennis en Wijsheid Delen aan ons allen.
Hartelijk Dank U voor Vrolijke foto van dat "mirakel-mens".

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj