Wat betekent geloven in Jezus voor mijn relatie met andere mensen? - Anonieme jezuïet


Wie is Jezus? Het antwoord van een anonieme jezuïet (4/4)

Ik kom hier ook tot de ontdekking dat ik niet alleen ben om met dat beeld in het hart, met dat verlangen, die droom te leven. Zoals Jezus 'eerst' voor mij gekozen heeft, zo heeft Hij er ook anderen gekozen. Ik stap dus op met vrienden. Zijn vrienden, mijn vrienden. Vrienden die ik gekozen heb, en vrienden die ik niet gekozen heb, maar die Hij mij geeft. 

Hoe kunnen wij samen in die vriendschap groeien ?  Hoe gaan wij om met de onvermijdelijke verschillen en spanningen die voortvloeien uit het feit dat wij elkaar niet gekozen hebben en worden wij werkelijk broers en zussen van elkaar, rondom Hem ? Ook onder ons komt dan die vraag op : "Wie ben ik dan wel voor jou ?", de vraag die elke liefdesrelatie draagt : “wat beteken ik voor jou?”

Een anonieme jezuïet

Reacties

Anoniem zei…
Ik geloof en besef dat ik en ook mijn medemensen uit God geboren worden, ik besef dat het in elk nieuw NU gebeurt en dat vervult mij met vreugde.Dat verbindt mij met de mensen naast mij ook die mijlen ver van mij wonen.Die eenheid maakt mij 'onverschillig' met wie verbonden ben...dat doet mij, mij inzetten, om geen andere waarom. Werken van binnenuit,zonder waarom. Zo voel ik mij vrij in mijn uitgaan uit God om weer te doorbreken in God.Zo heb ik geleefd en zo wil ik verder, samen me allen, zonder onderscheid.

Meest gelezen

Waarom zoveel mensen aanstoot nemen aan de Kerk

De vasten: ramadan van de christenen?

Wat maakt vasten tot christelijk vasten? Nikolaas Sintobin sj legt het kort en bondig uit - video

De dierenwereld op zijn kop

"Ik heb me voorgenomen om zorgeloos te leven" Hoezo? Uitleg door Nikolaas Sintobin sj

Speciale podcast met levensgebed voor de 40-dagentijd

Wie zorgt er voor de ziel van de theoloog - Voordracht Nikolaas Sintobin sj

Het meest noodzakelijk én het makkelijkst om te vermijden voor de christen