Misschien is dit wel eeuwigheid - De tijd als opstap naar eeuwigheid (9/9)

 

Misschien is dat wel eeuwigheid: als alles samenvalt in het nu. Wellicht ligt daar de verklaring voor die bijzondere vreugde aan hetsterfbed van Maarten

Als mensen zijn wij onderworpen aan de tragiek van de tijd. Tegelijk kunnen we de rollercoaster van de tijd overstijgen. Niet ondanks de tijd. Wel door de tijd helemaal tijd te laten zijn en hem resoluut in de ogen te kijken, in het bijzonder door steeds weer kiezen voor liefde en vriendschap. Die zijn voor altijd.

Nikolaas Sintobin sj

Reacties

Anoniem zei…
Dank de overweging van misschien is dit,,,, de tijd heelt wonden, de tijd zal het zeggen, de tijd laat leren, de tijd komt je halen er wordt je tijd gegeven om te komen tot.
God ligt ingebed in de tijd. De mens bedenkt van alles eigent zich toe en denkt recht te hebben op waardoor conflicten zoals Israël en Palestina.Dit kan onmogelijk van God komen die wordt geduid als liefde.
Dit is de grote verwarring rondom wat wij denken wat a God is. Dan wordt ik boos op de mens die God in het leven heeft geroepen puur om recht te hebben op. Dat zijn de gelukszoekers. De tijd in de ogen kijken vindt ik nog het meest neutrale dat bestaat. Zo kan ieder mens aangesproken worden op onterechte daden met een erfenis van bijbelverhalen. Dat de mens het geluk zoekt is menselijk.
Boos worden op God kan ik niet wel op de mens die denkt te weten wat God is en van daaruit dood. Sorry maar dit komt steeds bij me terug als ik zie en lees over de mensen die gaan over het beloofde land zie strijden wegens het eigen gelijk.
De overweging om niet meer over God te spreken maar over het bewustzijn van van goed en kwaad maakt het helder.
Overal ter wereld is bewustzijn aanwezig en op zich mag God in ons midden blijven, de tijd zal het zeggen. Dat geeft ruimte, zeeën van tijd hebben we.
Anoniem zei…
Het is mens eigen om te oordelen en zeker om zelf in balans te blijven als het gaat over wat dierbaar is. Waarschijnlijk wordt er daarom gevochten. Het brein is tijdloos een tijdloos raadsel.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen