Nieuwe podcast met Nikolaas Sintobin sj over hoe en waarom vertrouwen op je gevoelens

 

Welke gevoelens zijn betrouwbaar en welke niet; hoe kan je beter in contact komen met je gevoelens als je een gestresseerd leven leidt, zijn hart en verstand aan elkaar tegengesteld, hoe kan je wil helpen om meer te leven volgens je verlangen, en wat heeft God te maken met al die gevoelens?

Over deze vragen en vele anderen werd ik onlangs geïnterviewd door religiejournalist Joop van der Elst, naar aanleiding van de publicatie van mijn nieuw boek: Vertrouw op je gevoel. Keuzes maken met Ignatius van Loyola. 

Klik hier om te luisteren naar deze podcast of klik op de foto hieronder.




Reacties

Anoniem zei…
Het blijft boeiend. Even hierna denk aan de bisschoppen in Polen die de ultra conservatieve Katholieken die in de regering zitten financieel steunt, de groep die om verschillende redenen tegen de Corona prik is. Paus Franciscus een Jezuïet, geeft juist het maatschappelijke belang aan om het wel te doen. Tegenstellingen zijn eeuwig. Echt bij je gevoel komen zorgt inderdaad voor ergens voor uit komen. Op en gegeven moment is het aardse leven eindig en dan is de hand in eigen boezem steken een noodzaak om te onderzoeken vanuit welke invalshoek keuzes genomen zijn die verder gaan dan het eigen belang.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen