Fornuis


De voorbije hadden we in de Oude Abdij een 3-daagse sessie met een 30-tal, doorgaans piepjonge, nieuwe leerkrachten uit onze colleges. Een combinatie van input, persoonlijke verwerking, uitwisseling in groepjes, gebed en ontspanning. We doen dit jaarlijks om deze jonge mensen meer vertrouwd te maken met het ignatiaanse opvoedingsproject.

Ook dit jaar was het weer een hartverwarmende ervaring. Er is openheid en ontvankelijkheid, groothartigheid en idealisme, professionaliteit en menselijkheid … Er is van alles, en wel in overvloed.

Het is een grote uitdaging voor ons om hen een aanbod te doen dat voldoende niveau heeft om geloofwaardig te zijn. Op korte termijn en, moeilijker, op lange termijn.

De voorraadkast van onze ignatiaanse traditie is rijkelijk gevuld met spijzen van de hoogste kwaliteit. Wie eenmaal de smaak te pakken krijgt, die wil vooral meer. Maar de recepten moeten creatief zijn en regelmatig veranderen.

En bovenal, we moeten erin slagen om die jonge mensen achter het fornuis te krijgen. Want zij zijn het die voor de leerlingen staan. Met hen staat of valt ons ignatiaans opvoedingsproject.

Reacties

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)