Golf

Een franciskaan, een dominicaan en een jezuïet gingen samen golven. Het spel wilde goed vlotten tot ze moesten wachten op een groepje golfspelers voor hen die uitzonderlijk langzaam speelden en niemand voor lieten. Lichtjes geërgerd gingen de drie naar de verantwoordelijke van het groepje en vroegen wat er gaande was. Hij legde de drie priesters uit dat zij deel uitmaakten van een programma dat speciaal was uitgewerkt om blinden toe te laten golf te spelen. Elke blinde speelde in duo met een ziende speler die hem advies gaf en hielp bij elke slag.

De franciscaan was ten zeerste gesticht door de grootmoedigheid van die mensen. Hij verontschuldigde zich voor zijn ongeduld en nam zich voor dit voorbeeld van dienstbaarheid op te nemen in zijn gebed en in zijn eigen zorg voor de armen.

Ook de dominicaan was ontroerd door hun initiatief. Hij verklaarde dat hij erover zou preken en dat het hem aanmoedigde om zelf ook meer te doen voor mensen in nood.

De jezuïet was eveneens diep geraakt. Hij nam de verantwoordelijke even terzijde en moedigde hem aan om te volharden in zijn onderneming. Maar hij had ook een tip: “Zou het niet beter zijn voor iedereen mochten ze spelen na zonsondergang?”

Delen

Reacties

Meest gelezen

Wat is de kern van katholiek zijn - het heldere antwoord van paus Franciscus

Maakt de dood liefde kapot?

Vier redenen waarom ik houd van de Advent - Een overweging van Nikolaas Sintobin sj

Wil je wel echt genezen worden? Wijsheid van Anthony de Mello sj

Moet je schrik hebben voor de dood?

De pijnlijke verliefdheid van Moeder Theresa

Het Woord wil mens worden, en dat is een hele weg - Bereid je voor op Kerst met palliatief arts Marc Desmet sj