Carrousel

Het carrousel blijft maar ronddraaien. Of draait het zot? Het is duidelijk dat de aartsbisschop een heel eigen, niet makkelijk te volgen, koers vaart. De media vinden dit heerlijk en doen hun uiterste best om er maximaal geld uit te slaan.

Woordvoerder zijn van Mgr Léonard is niet makkelijk. Het vraag stressbestendigheid en professionaliteit. Ook grote nederigheid. Kwaliteiten die, de nochtans stevige, Mettepenningen blijkbaar niet in voldoende mate bezit. Toegegeven, er is hem veel gevraagd. Ik heb er het volste begrip voor dat hij ontslag neemt. Maar de wijze waarop … Hij had net iets meer de eer aan zichzelf en aan zijn werkgever kunnen houden.

Delen

Reacties

v. zei…
"J. Mettepennigen heeft het afgelopen Allerheiligenweekend eindelijk tijd gekregen om stil te staan en in eer en geweten een beslissing te nemen.", lees ik in De Standaard. Ik lees hier dat hij een keuze heeft gemaakt om niet langer woordvoerder te zijn van een ander maar woordvoerder te worden van zijn innerlijke stem. Over de wijze waarop hij met zijn keuze naar buiten komt, kunnen we van gedachten wisselen. De media beoogt polemieken te versterken en daarmee komen we niet bij de essentie van wat het christendom, de Kerk beoogt. Veel begrip heb ik voor J.M.. Hij is een mens! De frustratie groeit naarmate je lange tijd het woord van een ander spreekt en je eigen stem het zwijgen oplegt. Ik wens hem toe dat hij in rust mag leven dicht bij de innerlijke Stem die in hem spreekt.
Anoniem zei…
Ik kon geen snellere vervulling wensen van mijn hoop op inzicht (reactie 2-3 blog 1/10).
Van harte dank!

Meest gelezen

Waar de Heilige Geest allemaal goed voor is: door iemand die het kan weten (Karl Rahner sj)

"Vertrouwen in de liefde, eerder dan in mijn eigen zieligheid" - Vertrouwen (3/6)

Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Sacramentsdag: Rahner over wie Jezus eigenlijk is

"Wijselijk onwetend" luisteren naar de Geest - Hoe Ignatius onderscheidde

Een God die één en ook drie is. hoe moet je dat in Godsnaam verstaan? - Een uitleg door Nikolaas Sintobin sj