Carrousel

Het carrousel blijft maar ronddraaien. Of draait het zot? Het is duidelijk dat de aartsbisschop een heel eigen, niet makkelijk te volgen, koers vaart. De media vinden dit heerlijk en doen hun uiterste best om er maximaal geld uit te slaan.

Woordvoerder zijn van Mgr Léonard is niet makkelijk. Het vraag stressbestendigheid en professionaliteit. Ook grote nederigheid. Kwaliteiten die, de nochtans stevige, Mettepenningen blijkbaar niet in voldoende mate bezit. Toegegeven, er is hem veel gevraagd. Ik heb er het volste begrip voor dat hij ontslag neemt. Maar de wijze waarop … Hij had net iets meer de eer aan zichzelf en aan zijn werkgever kunnen houden.

Delen

Reacties

v. zei…
"J. Mettepennigen heeft het afgelopen Allerheiligenweekend eindelijk tijd gekregen om stil te staan en in eer en geweten een beslissing te nemen.", lees ik in De Standaard. Ik lees hier dat hij een keuze heeft gemaakt om niet langer woordvoerder te zijn van een ander maar woordvoerder te worden van zijn innerlijke stem. Over de wijze waarop hij met zijn keuze naar buiten komt, kunnen we van gedachten wisselen. De media beoogt polemieken te versterken en daarmee komen we niet bij de essentie van wat het christendom, de Kerk beoogt. Veel begrip heb ik voor J.M.. Hij is een mens! De frustratie groeit naarmate je lange tijd het woord van een ander spreekt en je eigen stem het zwijgen oplegt. Ik wens hem toe dat hij in rust mag leven dicht bij de innerlijke Stem die in hem spreekt.
Anoniem zei…
Ik kon geen snellere vervulling wensen van mijn hoop op inzicht (reactie 2-3 blog 1/10).
Van harte dank!

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)