Houdt God in het bijzonder van mij persoonlijk? - Piet van Breemen sj


Het is betrekkelijk gemakkelijk te geloven in Gods liefde in het algemeen, maar het is erg moeilijk te geloven in Gods liefde voor mij persoonlijk. “Waarom ik?” Er zijn maar weinig mensen die werkelijk zichzelf aanvaarden, die aanvaarden dat zij aanvaard zijn. Inderdaad, het is uitzonderlijk iemand te ontmoeten die het probleem “waarom ik?” helemaal heeft opgelost.

Zelfaanvaarding kan nooit gebaseerd zijn op mijn eigen ik en zijn kwaliteiten. Zo’n grondslag stort in elkaar. Zelfaanvaarding is een act van geloof. Als God mij bemint, moet ik ook mijzelf aanvaarden. Ik kan toch niet veeleisender zijn dan God!

Piet van Breemen sj

Reacties

Anoniem zei…
"Ik kan niet veeleisender zijn dan God." Het doet deugd om dat te mogen lezen. De zachtheid t.a.v. eigen onvolmaaktheid stroomt binnen.
Truus zei…
Ik hoop van wel.dat Zijn liefde voor iedereen is.Maar het geloven is wel moeilijk.Zo houd Hij ook van mij ,het is haast niet te geloven.

Meest gelezen

"Ik zal blij zijn als ik andermaal sterf" - een gedicht-overweging van T.S. Eliot over de drie Koningen

Knip hem door, nu het nog kan ...

"Doe het tegenovergestelde van wat je spontaan zou doen": zeven ignatiaanse tips voor een beter leven in tijden van corona