Over het belang van het gesprek bij het maken van een keuze (4/4)





Michael Sparough sj en Tim Hipskind sj hebben samen met Jim Manney een boek geschreven over het maken van keuzes: “What’s your decision?” Ze geven twaalf tips van Ignatius om te komen tot een goede keuze. Hier heb je ze, drie per drie. (4/4)

10. Wat centraal staat is je relatie met God. Iedereen maakt fouten. Op zich is dat geen probleem. Wie beslissingen neemt, komt makkelijker tot andere beslissingen. Maar je zal ook jezelf beter leren kennen en makkelijker de ware God op het spoor komen.

11. Het werk van “de vijand” is doorgaans subtiel. Het is uitzonderlijk dat je ertoe bekoord wordt om iets te doen wat objectief verkeerd is. Daarentegen kan het nogal eens gebeuren dat het verkeerde pad de vorm aanneemt van iets dat goed lijkt.

12. Ga in gesprek met iemand die wijs is. We hebben hulp nodig om wijs te raken uit de subtiele bewegingen van de goede en de kwade geest.

Reacties

Truus zei…
Waaromm moet je in gesprek met iemand die wijs is? Van fouten leer je en word je vanzelf wijzer. Als je met een wijs iemand in gesprek moet word je onzeker, heel slecht, altijd je eigen weg gaan.
Maria zei…
In gesprek gaan met jezelf is een optie, in gesprek gaan met de ander kan verwarrend zijn wanneer ik er van uit ga dat ik het niet goed doe.
Het helpende gesprek stelt vragen. Vele vragen kun je aan jezelf stellen en een ander stelt ze met een andere toon en met andere ogen. Wat zou God aan mij vragen geeft al een andere kijk. Kind lief, ga eens rustig zitten zijn de eerste woorden en vervolgens komt het gesprek.
Elizabeth Harland-Hazebroek zei…
Advies vragen aan iemand die je echt kent draait er op uit dat deze persoon je na wat overleg zelf laat kiezen en daar geen kritiek op heeft.je inzicht kan veranderen door een fair gesprek.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen