40 dagen lang je laten aankijken door de blik van Jezus - 40-dagenretraite 2021


Deze avond gaat de 14de digitale retraite van de jezuïeten van start: Het licht van uw gelaat. De teksten zijn deze keer voor ons geschreven vanuit Madrid, door medebroeder Bert Daelemans sj. Ziehier wat Bert schrijft over deze retraite in een interview met Ignis.

“Het is mijn wens voor de deelnemers dat ze het licht van het gelaat van Jezus kunnen zien, ervaren en zich erdoor laten leiden. De rode draad in de retraite is: je laten aankijken door God. Het spannende is dat we bidden met de lezingen van het leesrooster van de kerk, ik heb ze dus niet bij het thema uitgekozen. Maar door steeds terug te gaan naar dat thema, ga je die ‘gewone’ teksten met andere ogen lezen en zie je dat het vaak gaat over Gods licht en over bekeken worden.”

Inschrijven op deze gratis 40-dagenretraite kan door je mailadres op te geven via www.40dagenretraite.org.


Reacties

Truus zei…
De vastentijd zal ook dit jaar heel anders zijn , met een lockdown. Onze kerk is zelfs niet open voor een askruisje.Gelukkig geeft de retraite nog weer dat we naar de vastentijd gaan. Het licht van Uw gelaat lijkt me zeker de moeite waard om mee te bidden en stil te staan bij de lijdenstijd.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen