Drie tips voor het maken van een keuze (1/4)


Michael Sparough sj en Tim Hipskind sj hebben samen met Jim Manney een boek geschreven over het maken van keuzes: “What’s your decision?” Ze geven twaalf tips van Ignatius om te komen tot een goede keuze. Hier heb je ze, drie per drie.

1. In de aanloop naar het maken van een keuze kan je wisselende gevoelens hebben. Die hebben betekenis. Ze wijzen je de richting aan waar je heen moet.

2. Maak geen keuze als je je hopeloos, angstig, bedrukt of op welke wijze dan ook benauwd voelt. De verleiding is dan immers dat je gaat handelen vanuit het verlangen dat die onaangename gevoelens zouden verdwijnen. Doe dit niet en wacht tot je je terug rustig voelt.

3. Ga praten met iemand. Het is eigen aan de “boze geest” dat hij je ervan wil overtuigen dat je dingen die echt belangrijk voor jou zijn geheim moet houden en dat je gewichtige beslissingen helemaal in je eentje moet nemen.

Reacties

Elizabeth Harland-Hazebroek zei…
Eén krijg ik er niet uit. Niet aan te raden.
E-mail gecorrigeerd.
Truus zei…
Welke keuze is goed? Wat je ook doet je kwetst altijd mensen . Volg je hart bij iedere keuze die je maakt. Soms is dat goed en soms niet . Dat merk je vanzelf wel.
Robin zei…
Mag je keuzes maken waar je aanvankelijk wat bang voor bent? Het kan zijn dat je het meeste leert of juist groeit door wat uit je comfortzone te komen? En als je die keuze toch maakt vanuit enig gevoel van troost of vertrouwen?
Beste Robin, Goede vragen! Wellicht heb je iets aan mijn nieuwe boek dat einde maart uitkomt: https://www.lannoo.be/nl/vertrouw-op-je-gevoel

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De verrijzenis van Jezus is geen toverpilletje - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor Pasen