Waarom het voor koeien zo moeilijk is om moedig te zijn (6/8)
Voor het tijdschrift “Liefke” schreef ik een overweging over “Moed om te leven”. Hier vind je uittreksels (6/8)

Moed betekent dat je, met de beide benen op de grond van je eigen verhaal, bewust en zo vrij als mogelijk, naar de volgende hoofdstukken toegaat. Moed maakt het mogelijk dat je nieuwe kansen ziet en dat je je niet blindstaart op wat niet is of wel is, maar anders is dan jij had gewenst.

Op alpenwegen kom je soms metalen roosters tegen, met daaronder een leegte of diepte. Ze zijn bedoeld om de koeien tegen te houden. Die zien enkel maar een onoverkomelijke afgrond en kunnen niet bedenken dat je daar, via het rooster, overheen kan. 

Mensen weten beter en stappen gewoon verder, over de belemmering heen, de berg op. Moedig zijn wil niet zeggen dat de scherpe en soms objectief ondraaglijke kanten van je leven als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wel dat je niet toelaat dat zij de bovenhand krijgen en je verlammen.

Nikolaas Sintobin sj
Reacties

Ghislaine zei…
Moed om verder te doen, ook al dat je niet kan begrijpen hoe je huis volledig is afgebrand. Wat de reden daarvoor is en de waarom dat dit is gebeurd. Maar met de inzet en liefde van de kinderen en de hulp van liefdevolle mensen ben je verplicht van een nieuwe start te nemen, ook al ben je nu zoveel ouder geworden. Dankbaar dat we zelf niet in de brand zijn gebleven!

Meest gelezen

"Ze zijn op zoek naar nieuwe paus om hervorming Franciscus terug te draaien"

Paus: "homoseksueel zijn maakt deel uit van de menselijke conditie"

Over drie mysterieuze heren

Het cadeautje van meneer de Vries - Ontroerende tekenfilm over hoe oud worden

Waarom ik deze biografie van Etty Hillesum een boeiende afknapper vind

Antwoord Rahner op vraag of hij zich lekker voelt in Kerk