Het leven heeft geen handleiding


Even eerlijk als pretentieloos interview met Rudi. Hoe de ervaring van  kwetsbaarheid de mens mooi en sterk kunnen maken.

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U voor deze Inspirerende les. Voor mij verrijkend, met een nieuwe idee leven aanschouwen, namelijk dat "alle mensen mogelijk een beperking hebben zichtbaar of onzichtbaar.
1. NU mijn ontdekking dat ik vroeger meer beperkingen dan nu ( hoop ik), had. In mijn eigenwijsheid, arrogantie, denken dat ik alles beter wist. Sterke wil om alles doorzetten naar eigen hand, mijn "verlangens op dat moment " realiseren. Door die "beperkingen van inzicht toen, heb ik vele beproevingen moeten ondergaan". Beproevingen zijn mijn levenslessen geweest, mijn beperkingen in inzichten, in koesteren van relaties
beter begrijpen, wat "liefde is" , en wat is illusie , wat ik dacht toen, dat dat "liefde was".
2. Zichtbare beperking is bijvoorbeeld een "rolstoel dat een persoon m/v aan gebonden is" en deze persoon is afhankelijk van andere personen voor zorg en alles .
In mijn nabije omgeving is een persoon die aan rolstoel gebonden is, en deze persoon heeft "specialiteit en uitmuntendheid", deze "beperking van die rolstoel gebonden zijn" helemaal niet opvalt. Deze persoon heeft wijsheid, groot voorraad aan humor, fijne gevoeligheid, in zijn relaties, deze persoon is geliefd (ik durf zeggen, door iedereen die hem kent), overal welkom, deze persoon staat volop in Leven, in Wereld en in Liefde geven en ook Liefde ontvangen van alle anderen die voor hem met hem zijn.
Bij deze graag wil ik citeren van NIKOLAAS SINTOBIN SJ , labels: aanvaarden, scrupules, beperking, humor, video, wijsheid" van 28 NOVEMBER.
citeer een deel: " Een " vrij" mens worden betekend dat je leert omgaan met je beperkingen. In de mate dat je ze leert aanvaarden zullen ze, bij manier van spreken, smelten als sneeuw voor de zon.".
Anoniem zei…
aanvulling alstublieft op reactie van 1 december 2013, 17:14, met een bescheiden vraag/idee aan Nikolaas Sintobin SJ.
Op deze Website heb ik Schat aan wijsheid tot mij ingenomen, en is mijn nieuwsgierige vraag of zou het mogelijk zijn op deze Website een vaste rubriek ontwerpen bijvoorbeeld "hoe kan ik (wij allemaal), mijne, onze beperkingen opsporen?, en hoe verbeteren? "
Wat is denken, hoe doen we het, hoe kunnen we het veranderen,wat is de wisselwerking met bijvoorbeeld ons gevoel, ons verstand en onze diepste ervaringen? Wat is werkelijkheid en wat is illusie voor ons? Kunnen of moeten we het leven anders zien, als we onze eigen, diep ingesleten denkpatronen objectief blootleggen? .
Een onderzoek naar onszelf, ........bijvoorbeeld met " vragen en antwoorden aankruisen" en dan kunnen wij over een tijdje opnieuw onszelf testen? en de uitslag opzoeken, die is ook te vinden? .
Mijn Hartelijk Dank bij voorbaat.
Anoniem zei…
alstublieft graag wil ik aanvulling geven, op reactie van 1 december 2013, 17:14.
1. Ik heb nu nog een beperking in mezelf ontdekt, dat ik nog steeds veel te impulsief reageer.
2. Graag dank U Hartelijk Nikolaas Sintobin SJ voor wijze, en openhartige video, titel " het leven heeft geen handleiding".
3. In uitspraak van Rudi heb ik drie lessen geleerd, dat: " een mens is MEER dan zijn Uiterlijk," dat " met mezelf kunnen leven" , " het gelukkig zij, is eigen passie uitvinden/ontdekken, en mee werken aan een betere wereld" .
4. Mijn redeneren, natuurlijk ieder persoon in/op levens pad leert door " vallen en opstaan", en bij vallen zijn beproevingen, en de kunst is dan die beproevingen als lessen aanschouwen en opstaan.
Eigen passie ontdekken, kan een grote relatie kring aantrekken van gelijkgestemden, waar niet de "uiterlijk" overwegend, "rol zou spelen" maar de "bezieling".
Dank U Hartelijk voor Uwe Les en die Les van Rudi.

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Kan je leren vergeven?

Waarom creëren altijd iets nieuws heeft - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (2/8)

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...