Wat volwassenen kunnen leren van kinderen


Durven we het aan om de heilige ratio zo af en toe, eventjes, tussen haakjes te zetten?

Soms worden onmogelijke dingen dan mogelijk.

Ja, ook volwassenen kunnen leren van kinderen.


Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U voor humor, kinderen, opvoeden, ratio, verbeelding, video.
Spiritualiteit in Christendom betekent dat de persoonlijke relatie met Jezus Christus centraal staat.
In Inspirerende toespraak door de Heer Paus Franciscus, oproep "interpretatie: van relatie met Jezus Christus en kracht van verbeelding van/als kinderen, mogelijk zal zijn, spoedig , alle honger voor miljard mensen uitbannen, durf ik nu met optimisme denken.
Anoniem zei…
aanvulling alstublieft op reactie van 10 december 2013, 10:24, thema: titel: " Wat volwassenen kunnen leren van kind" .Vandaag op televisie in een Zuid Afrikaanse land is een Idealist herdacht door bijna honderd delegaties, Koningen, Presidenten , Religieuzen van alle richtingen, en vele Idealisten als public.Een Idealist voor een betere Wereld, die in zijn land heeft gestreden, en later met wijsheid probeerde "Wereld" overtuigen dat Vrede en Broederschap en gelijkwaardigheid van alle mensen dient nagestreefd en nageleefd worden. Alle mensen die vandaag herdachten die "Idealist" "klinken in hun toespraak - worden" " Ja, ik, wij begrijpen die Idealen, en zijn mee eens, en: wij willen ons inzetten voor die zelfde Idealen" .
Vanaf vandaag mogen wij als "kinderen, groot dromen, van een Wereld van Vrede, Welzijn, honger uitgebannen, kansen voor alle mensen op Planeet Aarde. M.i. de Heer Paus Franciscus is IDEALIST, en is om deze reden en in zijn functie Ideale Wereld Leider, om de hele Wereld blijven herinneren, om Idealen nastreven en verwezenlijken.
p.s. "Mens" is in zijn dromen realiseren, naar de MAAN geweest, naar Mars instrumenten gestuurd, groot deel van Universum van onze Planeet Aarde, met kundige techniek, onze Zon en vele andere planeten bestuderen is, en een ontdekking is nu, dat er zijn nog veel veel meer Universa, en is nog 90% van directe onze "Universum" niet ontdekt, en is een nieuw theorie door wetenschappers in voorbereiding, dat alles, alle Leven is ontstaan van "MENS" van "MENS" deeltjes, ( en niet als tot nu toe is gepredikt dat eerst primitief leven en daarna mens),
Wij volwassenen kunnen leren van kinderen groot dromen, in optimisme en met vertrouwen en leiding gevende kracht van Jezus Christus.
Anoniem zei…
aanvulling alstublieft op reactie van 10 december 2013, 10:24, titel: " Wat volwassenen kunnen leren van kind".
1. alstublieft, citeer deel tekst : ".......The Law of Expectation" ......" If you have faith and confidence that something will happen, it is a prophecy that must come true. The expectations we have of someone, whether negative or positive, do have an effect on the person we are relating to"......."
einde citeren.
In mijn woorden naverteld rest van tekst: is bewezen, dat studenten prijzen in hun doen bijdraagt tot betere resultaten in hun examens, en et cetera.
misschien? Groot dromen als kinderen, door ons burgers en samen met Onze KERK, die dromen continu presenteren aan land partijen/ bestuurders op alle niveaus? om die "bestuurders in die systeem" stimuleren buiten die systemen denken? bijvoorbeeld als Ignatius van Loyola dat deed?
Anoniem zei…
vergeef U alstublieft nog een aanvulling op reactie 11 december 2013, 08:05, tekst: " Groot dromen als kinderen door ons burgers en samen met Onze KERK, ..........."bestuurders in die systeem" stimuleren buiten die systemen denken? ....."
toelichting: zo net heb ik gelezen op Internet deze zin o.a.: "........." Inspirerende voorbeelden die ons boven onze alledaagsheid uit kunnen tillen en het idee van een betere wereld levend kunnen houden" .
einde citeren.
deze tekst was onderdeel van overpeinzing dat wij nodig hebben een HELD. Dat i.v.m. die herdachte HELD in Zuid Afrika, en die overpeinzing was: " wie is of wie zou zijn onze nieuwe Held? ".
Mijn redeneren: Luid en Hartstochtelijk Onze HELD de Heer Paus Franciscus in spot licht ondersteunen,
Dat is een HELD met zijn VISIE en zijn DOEN. De Heer Paus Franciscus en ZIJNE, zijn een Inspirerende voorbeeld die ons boven onze alledaagsheid uit kunnen tillen en het idee van een betere wereld levend kunnen houden.
Een idee misschien alstublieft? ik laas j.l. dat een rijke man heeft club opgericht om miljarden schenken aan goede doelen en betere wereld.
Anoniem zei…
De Heer PAUS FRANCISCUS op de cover van "TIME" Magazine als de PERSOON van het JAAR, zo net op Nieuws teletekst gelezen en ik ontvang Nieuwsbrief van " TIME" magazine en daar is veel lovende tekst over de Heer Paus Franciscus. Citeer alstublieft een klein deel van titel: " Pope Francis, The People's Pope, He took the name of a humble Saint and then called for Church of Healing".
einde citeren.
Voor mijn gevoel is nu Rooms Katholieke Kerk geliefd. Door de Heer Paus Franciscus en ZIJNE. Door de Universele Visie van Ignatius van Loyola o.a. " God vinden in Alles" , dat is voor mijn gevoel uitnodiging/en respect, als "Kerk" voor Alle Mensen. De Heer Paus Franciscus is geprezen in "TIME" Magazine, voor zijn Idealen, compassie, vergeving,
en veel veel kracht in goedheid, ik ben zo blij alsof de Heer Paus Franciscus en ZIJNE mijn familie is die zo geliefd is.

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Kan je leren vergeven?

Waarom creëren altijd iets nieuws heeft - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (2/8)

Waarom je niet zomaar kan beslissen creatief te zijn - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (3/8)

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj