2013 in het Vaticaan: de sterkste beeldenBeelden die het hart verwarmen.

Reacties

Anoniem zei…
DANK U HARTELIJK PASTOR NIKOLAAS SINTOBIN S.J. voor Inspiratie en Video , 2013 in het Vaticaan: de sterkste beelden. " I Trust you, the youth, and I pray for you. Dare to be different."
Sterke Inspiratie woorden van de Heer Paus Franciscus.
In tekst van Symposium titel: " Vrijheid en Ethiek in het licht van Reïncarnatie", in jaar 2005 in Nederland, in Den Haag, alstublieft citeer een deel tekst o.a. van artikel titel: " Ethiek in het licht van reïncarnatie"....." Wat is ethiek"..." De werkelijke definitie van ethiek is: leven, je gedragen, denken en handelen in de wereld waarin wij staan, volgens je eigen hoogste innerlijke visie. En deze laatste woorden zijn heel nadrukkelijk bedoeld: volgens je eigen innerlijke, maar wel HOOGSTE visie. In deze definitie wordt gelijk de innerlijke luiheid van ons als persoon aan banden gelegd, die zegt 'nou, ik dim mijn visie een beetje, want dan kan ik het in het leven wat rustiger aan doen. Als ik mijn eigen maatstaven een beetje laag leg, dan doe ik het altijd goed '. Dat is niet wat ethiek is.
Ethiek is handelen en je gedragen volgens je HOOGSTE visie. En iedereen weet in zichzelf haarscherp of hij zijn hoogste visie aanspreekt of zijn iets lagere visie. Dus niemand hoeft u te vertellen of u ethisch handelt, dat weet u zelf het beste.
Wat is eigenlijk ' je hoogste visie ' ? Hoe herken je die? ......"
einde citeren.
Alstublieft mijn redeneren: Inspirerende Liefdevolle woorden van de Heer Paus Franciscus : " Dare to be different" , is een begin, een uitnodiging.Nodig m.i. dat Jongeren veel bezielende preken horen in Rooms Katholieke Kerk bijvoorbeeld, die activiteiten voor jongeren zou kunnen organiseren.
Kort geleden, op televisie in Nederland op zender van RKK, een fragment heb ik gezien van een "school dat zich katholiek noemt, (er werken en zijn leerlingen niet alle zo genaamd katholiek)",een mevrouw, moderator (aan het woord in die televisie uitzending), heeft een moderne visie hoe jongeren van nu dat uitleggen en inspireren, hoe fijn is katholiek zijn, in activiteiten en met natuur en met spelen combineren.

Meest gelezen

Waar de Heilige Geest allemaal goed voor is: door iemand die het kan weten (Karl Rahner sj)

"Vertrouwen in de liefde, eerder dan in mijn eigen zieligheid" - Vertrouwen (3/6)

Heilig Hart van Jezus - waarover gaat dat eigenlijk

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Sacramentsdag: Rahner over wie Jezus eigenlijk is

"Wijselijk onwetend" luisteren naar de Geest - Hoe Ignatius onderscheidde

Een God die één en ook drie is. hoe moet je dat in Godsnaam verstaan? - Een uitleg door Nikolaas Sintobin sj