Video-cursus ignatiaans gebed met de Bijbel (1-3)


Nav de serie "Op zoek naar God, in de stilte" van de EO (2013) werd een korte video-cursus ignatiaans gebed met de Bijbel gemaakt. Hieronder vind je een overzicht van deze 6 videootjes.Reacties

Anoniem zei…
HARTELIJK DANK U VOOR INSPIRATIE OP ZOEK NAAR GOD, leren stilte, met bijbel teksten, in meditatie en in inspirerende Ignatiaanse spiritualiteit.
Anoniem zei…
Dank U Hartelijk Internet PASTOR NIKOLAAS SINTOBIN S.J. voor Uwe Hoogbegaafd Gave voor Onderwijs, geven aan ons (mij, mijne en alle mensen Uwe lezers).
Ik heb nu ontdekt dat, ROOMS KATHOLIEKE KERK met interpretatie van leer/visie/, met Ignatiaans Spiritualiteit is een Super Modern Begrijpelijk Sprankelend, Religie , Godsdienst,
toelichting mijn redenering: citeer een Tweet van de Heer Paus Franciscus:
* " Het Kruis is de prijs voor de echte liefde. Heer, geef ons de kracht om ons Kruis te aanvaarden en te dragen ! ."
1.- " het Kruis" is de smart en lijden, dat in leer traject van mensen aanwezig is.
"Heer, geef ons de kracht om ons Kruis aanvaarden en te dragen!', betekent voor mij:
tot GOD wenden, voor hulp en wat mogelijk is die smart en lijden aanvaarden/begrijpen ,oorzaak zoeken/vinden, en streven voor verlichten van die smart, verlichten en/ of opheffen.

2. In jaar 2004, in Nederland in Den Haag is Symposium geweest met titel " DE LEVENDE KOSMOS" ,
veel wetenschappers met " heden daagse wetenschappelijke ontwikkelingen en kennis " hebben met public gedeeld. Citeer klein beetje tekst voor mijn redeneren: " ....." Schaalniveaus van ruimte en tijd" .....
* -Een elektron is een planeet in het klein, *- Een atoom is een zonnestelsel in het klein, *- Een molecuul is een cluster van zonnestelsels in het klein."........." Zo boven, zo beneden", wat eigenlijk gezegd wil zijn, is dat het kleine en het grote structureel hetzelfde in elkaar zitten, op dezelfde manier werkzaam zijn in hun ontwikkelingsgang.............." Wat beneden is, weerspiegelt wat boven is........." onszelf te begrijpen, omdat we een kopie zijn van de kosmos"......."
einde citeren.
3). Jezuïet Internet PASTOR NIKOLAAS SINTOBIN S.J. leert ONS (mij, mijne en alle lezers) STILTE leren, stilte in dagelijkse leven toepassen en mediteren. Voor "hulp middel voor gedachten gang", advies is Bijbel teksten kiezen naar eigen voorkeur op dat moment, en daarop lessen van leren.
Vraag: Hoe komen die lessen bij mij binnen? Antwoord: Die lessen komen bij mij binnen in vorm van worden, gevoel, intuïtie, in die stilte in mijn Hart, omdat: mijn stilte "doen" , ben ik aan: "luisteren doen" .
Op dat moment, als ik God vraagt mij helpen van " mijn smart, lijden, kruis "afkomen en zo spoedig mogelijk! dan weet ik dat dat in alle duidelijkheid zal geschiedden advies en hulp.
Omdat ik ben onderdeel van Kosmos, God is Onderdeel van Kosmos, en Liefde is cement van Kosmos, en GOD IS DIE LIEFDE.
Anoniem zei…
aanvulling, toelichting op reactie van 12 december 2013, 13:12,
tekst: " Het Kruis is de prijs voor de echte liefde"...."in citeren van Tweet van de Heer Paus Franciscus,
deze tekst heb ik begrepen (hoop ik): dat is bedoeld de onvoorwaardelijke Goddelijke Liefde van GOD en JEZUS CHRISTUS voor alle mensen.
In tweede deel van deze Tweet heb ik begrepen ( hoop ik), mijne, onze Kruis/smart/lijden, met optimisme oppakken, en met GOD hulp , aan verlichting/opheffing van die " mijne, onze kruis" werken.
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Internet Pastor Nikolaas Sintobin S.J. voor Inspirerende Begeleiding van Gebed meditatie, in video cursus ignatiaans gebed met de Bijbel.
Een wishful thinking graag wil ik aan de Heer Jezus vertellen, dat ik zo graag willen kopen een DVD met cursus ignatiaans gebed met de Bijbel, door Internet Pastor Nikolaas Sintobin S.j. ingesproken met beeld, zoals deze video.
Zo een DVD , met 6 onderdelen als deze video, zou ik kunnen afspelen in andere omgeving, met gezelschap van personen die ook graag zouden willen zo een cursus ignatiaans gebed beleven.
Ik heb een Schat van wijsheid, Boek van Pastor Nikolaas Sintobin S.J. "Jezuïeten Grappen Humor en Spiritualiteit", gekocht en samen met anderen beleven wij "verrijking".
Zo is mijn wishful thinking nu, hardop aan de Heer Jezus vertellen, dat misschien mogelijk zou zijn zo een Inspirerende video cursus ignatiaans gebed met de Bijbel op DVD aankomen, ingesproken door Internet Pastor Nikolaas Sintobin S.J.

Meest gelezen

Paus Franciscus: of ik mij meer Paus dan wel jezuïet voel?

Hoe kan je een mens een gevoel van eigenwaarde geven?

Creativiteit, wat is dat? - Een nieuwe serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (1/8)"

Twee tips van Jezus voor een goed leven - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor deze zondag

Waarom creëren altijd iets nieuws heeft - Serie van Nikolaas Sintobin sj over "Creëren, teken van hoop" (2/8)

Kan je leren vergeven?

Wat een stervende vrouw me leerde over dankbaarheid - Mijmering van Nikolaas Sintobin sj

Ook een blog(ger) doet het graag soms wat rustiger aan ...